Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 12, 2021

Trenerspørsmålet på Lillehammer: - Vi er innstilt på å forlenge med Pär Torstensson

Daglig leder i Lillehammer Atle Svensrud ønsker å forlenge kontrakten med Torstensson er på utgående kontrakt.

På Lillehammer jobbes det i det stille, og Nitten.no hørte et rykte om at de ønsket å forlenge med sin nåværende trener. Noe som Svendsrud bekrefter.

- Vi er innstilt på å forlenge med Pär i nye år. Dialogen har vært fin hele veien, og klubben ønsker mer enn gjerne at han blir med oss videre.

Snakker med tidligere spillere

Det vil skje endringer i OL-byen, og klubben er i gang med en prosess som vil styrke klubbens elitesatsning.

- Det stemmer at vi jobber med å slå sammen U18 og U21 inn i vår elitesatsning. Det vil si da at U18 og U21 vil gå under elite. Det vil gi spillerne og og vår utvikling av spillere en bedre hverdag forteller Svendsrud.

Brett Cameron er en spiller som Lillehammer-fansen skulle ønske kom tilbake til klubben fra spill i DEL 2 i Tyskland. Et ønske som også befinner seg hos sportssjefen.

- Selvfølgelig ønsker vi oss spillere som Cameron tilbake. Alt handler om økonomi, og vi kan garantert ikke tilby han det samme som han har hos den tyske klubben.

Snakker dere sammen da?

- Jeg har god kontakt med spillerne som har vært hos oss. Og det handler ikke bare om at de skal komme tilbake, men at de gjorde et godt inntrykk da de var hos oss, at vi har holdt kontakten. Men vi følger med hva som skjer om dagen. Er flere spillere vi snakker med bekrefter han.

Uavklart med keepersituasjonen

Partanen var ny fra Narvik før denne sesongen, men nå er det ikke sikkert at finsk/norske keeperen fortsetter karrieren i Lillerhammer.

- Vi har dialog, men jeg ønsker ikke å si så mye rundt keepersituasjonen. Det er Pecka Alcen som styrer det meste på keepersituasjonen. Men jeg garanterer at vi har to keepere på plass når sesongen starter igjen forteller han lattermildt.

Nitten.no erfarer at klubben håper på tidligere Lillehammer-keeper Oliver Dackell skal komme tilbake. Keeperen som fikk ni kamper for Lillehammer i forrige sesong.

- He-he, vi har som kontakt med tidligere spillere som har vært hos oss, og Oliver var god for oss. Men som sagt, så er det Pecka (målvaktstrener for landslaget) som hjelper oss med dette.

- En tidligere nyhet som kanskje ikke mange fikk med seg var at vi re-signerte med Christoffer Bengtsberg denne sesongen grunnet skader, men så kom nedstengningen så det ble ingen comeback for svenske keeperen.

Deadline 15 april

Mange spillere har 1+1 kontrakter som kan være en risiko for begge parter, og det er denne datoen som er viktig forteller Svensrud på Lillehammer.

-Ja, det blir litt sånn. Kontrakter som er 1+1 eller 1+2 blir fort en risiko for begge parter i en kontrakt, men vårt utgangspunkt er å bygge videre på det vi har.

Målet til Lillehammer er å beholde sine importer lengst mulig, og har investert mye i hvordan de skal greie dette.

- Apparatet rundt Lillehammer bruker mye tid og energi på at våre nye spillere skal trives. Vi legger til rette for dem, og har personer som sørger for at spillernes samboere trives blant annet. Sørger for å sosialisere dem i hverdagen. Vi har personer som stiller opp hvis de skulle lure på noe i hverdagen på Lillehammer. Så vi legger nok mer i dette, enn i lønningsposen forteller sportssjefen.

Atle Svensrud kan også fortelle at de henter som regel spillere fra et bestemt sted fra USA.

- Vi har hentet mye fra Minnesota-område. Der finnes det mange med norske aner, og kan gi oss mye informasjon og referanser. Det er noen jeg føler vi har lyktes med, selv om det alltid vil være en risiko på kvaliteten med tanke på det vil kan tilby dem av lønn.

Hva med Christian Fosse?

- Det er fortsatt uavklart, så vi skal i dialog i de neste dagene.

Nitten.no erfarer at Fosse skal være på blokka til flere Fjordkraft-klubber, men at det enda ikke har kommet en konkret tilbud på 27-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form