Lukk søk

Landslaget

May 5, 2023

Må gi tre VM-nei lørdag: - Vil kjenne denne uken at det nærmer seg

SANDVIKA (nitten.no) Etter Frankrike-kampen lørdag kveld får tre av spillerne i landslagstroppen beskjed om at de ikke får være med til Riga.

Foto: nitten.no

- Vi har veldig mange bra spillere med oss her som vi ønsker fokus på. Med ni dager igjen til Kasakhstan-kampen, er vi veldig fornøyde med de vi har, sa landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no under pressetreffet torsdag.

På Sandvika Storsenter var troppen samlet hos samarbeidspartner Dressmann for å kombinere intervjuer med mediene og prøving av VM-antrekk. En av dem som ikke var å se var veteranen Mathis Olimb som har meldt forfall med skade.

Gustav Willman Borvik er hentet inn igjen i troppen som nå består av tre målvakter som er VM-klare, ni backer og 16 forwards. Tre av utespillerne vil senere i helgen få den tunge beskjeden om at de ikke blir med til Riga.

- 16 forwards skal bli til 14 og ni backer skal bli til åtte, sier Johansson og bekrefter at han bestemmer seg etter match to mot Frankrike lørdag kveld.

Rutinerte fravær

I tillegg til Olimb har også Erlend Lesund og Mats Rosseli Olsen meldt forfall med skader den siste uken. Martin Røymark har blitt pappa mens Alexander Bonsaksen er ferdig på landslaget.

Det betyr at det blir en yngre tropp enn antatt som stiller opp mot Frankrike i Varner Arena fredag og lørdag og ikke minst som skal forsvare Norges plass i A-puljen i den latviske hovedstaden.

Johansson har testet sine gutter i dobbeltkamper mot Finland, Sverige og Danmark den siste tiden. Nå er det siste sjanse til å vise seg frem i den nye arenaen i Asker.

- Jeg forventer at vi rydder bort noen barnesykdommer. Vi har snakket om at vi vil kjenne denne uken at det nærmer seg premiere. Det går på valg vi gjør på isen, at vi tar smarte valg, vi må være tighte i spillet uten puck, minimere sjansene vi får mot oss og så klart vise ambisjoner i spillet med puck, sier Johansson.

Zuccarello og Pettersen?

Den svenske landslagssjefen bekrefter overfor nitten.no at de to eneste som ikke er på plass i Asker nå, men som i teorien kan være aktuelle for en plass i VM-troppen er Mats Zuccarello og Emilio Pettersen.

Norges Ishockeyforbund har ikke tro på at noen av de to USA-proffene er aktuelle, men har sendt en forespørsel til Zuccarello som foreløpig ikke er besvart. Pettersens Calgary Wranglers er for tiden opptatt med AHL-sluttspillet.

- Jeg tror det er veldig vanskelig med Mats. Han gjør alle lag i hele verden bedre, og så klart ønsker vi at han skal spille for oss, men der han er i karrieren sin nå så er det et langskudd. Vi har stilt spørsmålet, men det er ingenting vi regner med, sier Johansson.

- Det er vel også et langskudd med Emilio da han spiller for et lag som kan gå veldig langt. Jeg vet ikke om han blir tilgjengelig. Det blir en bonus.

Landslagstroppen:

Jonas Arntzen, Örebro
Henrik Haukeland, Düsseldorfer
Tobias Normann, Sparta
Ole Einar England Andersen, Stjernen
Sander Vold Engebråten, Storhamar
Isak Hansen, Leksand
Ole Julian Bjørgvik Holm, Columbus Blue Jackets
Johannes Johannesen, Mora IK
Max Krogdahl, Västervik
Christian Kåsastul, HIFK Helsinki
Emil Martinsen Lilleberg, Oskarshamn'
Mattias Nørstebø, Björklöven
Philip Granath, Tappara
Michael Haga, Black Wings Linz
Ludvig Hoff, Stavanger Oilers
Christoffer Karlsen, Stavanger Oilers
Andreas Martinsen, Vålerenga
Sondre Olden, HC La Chaux-de-Fonds
Ken André Olimb, Schwenninger Wild Wings
Thomas Olsen, Vålerenga
Thomas Berg-Paulsen, Stavanger Oilers
Eirik Salsten, Storhamar
Håvard Salsten, Sparta
Noah Steen, Mora
Mathias Trettenes, HPK
Petter Vesterheim, Mora
Markus Vikingstad, Fischtown Pinguins
Gustav Willman Borvik, BIK Karlskoga

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form