Lukk søk

Landslaget

February 6, 2024

Tre nye EHL-spillere inn i Norge-troppen: - Velger noe mer erfaring

Tobias Johansson henter inn tre nye EHL-spillere til gjengen som samles i Frankrike denne uken og svarer på hvorfor Philip Granath uteblir fra troppen.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

Målvakten Tobias Normann, Mattias Nørstebø, Thomas Berg-Paulsen og Mathis Olimb har meldt forfall til landslagssamlingen i Frankrike denne uken.

Inn i troppen kommer den unge Storhamar-målvakten Markus Røhnebæk Stensrud, Liiga-proffen Sander Vold Engebråten, Stavanger Oilers' Anders Tangen Henriksen og Sparta Sarpsborg-spiller Henrik Knold.

- Det er noen skavanker og noen som prioriterer klubblagene. Vi velger noe mer erfaring på samme samlingen enn det vi hadde i desember slik planen også har vært hele tiden. Det skal bli kult å se de som har vært med tidligere og de nye som nå får muligheten til å vise seg frem, sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no.

Til Epinal

Norge reiser til franske Epinal denne uken for å delta i en firenasjonersturnering sammen med Frankrike, Østerrike og Danmark.

Det blir de første landskampene siden desember-samlingen der et ungt og urutinert landslag tapte 9-0 mot Slovakia og 5-0 mot Latvia. Norge møter Danmark fredag og enten Frankrike eller Østerrike lørdag.

Johansson uttalte til nitten.no etter det opprinnelige uttaket at han gjennom dialog med Henrik Haukeland, Sondre Olden, Martin Røymark, Andreas Martinsen og Michael Brandsegg-Nygård hadde blitt enig om at de står over Frankrike-samlingen.

En som ikke har vært med siden VM i fjor er Philip Granath til tross for at han får mye istid hos Tappara i den finske toppligaen.

- Akkurat nå velger vi å se på andre spillere, svarer Johansson på spørsmål om Asker-guttens kandidatur.

- Jeg har ikke hørt noe fra Tobias, og det er han som tar ut laget. Jeg har ingen kommentar utover det, skriver Granath i en SMS til nitten.no.

Dialog i fjor

Granaths fravær i landslagstroppen den siste tiden ble tema også hos TV 2s podkast «Hockeyprat» nylig.

- Jeg har sett noen kamper med Philip, men ikke altfor mange, det skal jeg innrømme. Men om man ser på tall og det å kunne ta en posisjon i et topplag i Finland, en av de bedre ligaene vi har, og ikke skulle være på landslaget når man har spillere som hører hjemme i mye dårligere ligaer og kanskje også har dårligere tall, syns jeg det er litt spesielt. Men så er det mange faktorer da som spiller inn. Det er ganske mange ting man skal tenke på, sa TV 2-ekspert Jan André Aasland der.

- Hvordan har dialogen med Granath vært, Johansson?

- Jeg snakket med ham i fjor høst og forklarte hvordan ting lå an der og da. Etter det har jeg ikke snakket med ham, men jeg snakker ikke med alle spillerne som ikke blir tatt ut.

- Er han VM-aktuell?

- Alle spillerne som gjør det bra er VM-aktuelle.

Landslagstroppen:

Målvakter:

Jonas Arntzen, Örebro
Markus R. Stensrud, Storhamar

Backer:

Isak Hansen, Sparta Sarpsborg
Johannes Johannesen, Lahti Pelicans
Max Krogdahl, Östersund
Christian Kåsastul, HC Pustertal
Sander Vold Engebråten, Jukurit
Stian Solberg, Vålerenga
Daniel Bøen Rokseth, Vålerenga

Løpere:

Viktor Granholm, Östersund
Ludvig Hoff, Stavanger Oilers
Henrik Knold, Sparta Sarpsborg
Ken André Olimb, Schwenningen Wild Wings
Eskild Bakke Olsen, BIK Karlskoga
Thomas Olsen, Vålerenga
Anders Tangen Henriksen, Stavanger Oilers
Martin Rønnild, Storhamar
Eirik Østrem Salsten, Storhamar
Håvard Østrem Salsten, Sparta Sarpsborg
Noah Steen, Mora
Mathias Trettenes, Stavanger Oilers
Petter Vesterheim, Mora

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form