Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 13, 2023

Toppscorer Cangelosi: - Ikke et mål for meg

Ingen scoret flere mål i Elitehockeyligaen forrige sesong enn Austin Cangelosi, men amerikaneren krever å bli trodd på at det ikke er viktig for ham.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Toppscorer? Nei, det var vel JJ (Piccinich)? Å, du tenker på scoringer og ikke poeng, ja. Det betyr ikke så mye for meg.

Austin Cangelosi endte på 31 scoringer på 42 matcher i sin andre sesong i Stjernen. Nevnte Piccinich kom nærmest med 25 fulltreffere i superrekken som også inneholdt Alex Dostie.

Trioen endte med spinnville 189 poeng i seriespillet. 31 scoringer var karrierebeste for 29 år gamle Cangelosi, men amerikaneren er langt mer opptatt av laget og Stjernen enn individuelle utmerkelser.

- Poeng er viktigere enn mål og, men jeg vil bare vinne kamper, sier Cangelosi til nitten.no.

Toppscorer igjen?

Både Coolbet og Norsk Tipping har lavets odds på at Cangelosi skal gjenta forrige sesongs prestasjon og bli mestscorende i Elitehockeyligaen.

- Det er interessant! Kult det. Men det er ikke et mål for meg. Jeg er fornøyd hvis JJ eller noen andre på laget blir toppscorer, Stian (Kaltrud Nystuen) kanskje. Jeg liker å score selv, men toppscorer er ikke et mål, sier 29-åringen.

Piccinich, Dostie og Cangelosi var de tre som produserte flest poeng i EHL forrige sesong. Nå er Dostie borte og Piccinich og Cangelosi har blitt satt i rekke sammen med nykommer Calle Spaberg Olsen under oppkjøringen.

Kan suksessen gjentas med en ny rekkekamerat?

- Ja, hvorfor ikke? Jeg tror ikke vi er så vanskelige å spille sammen med. JJ er så smart og god. Så lange alle spiller for hverandre, jobber hardt og spiller pucken skal dette bli kult. Det er så klart ikke enkelt å gjenta noe slikt, og det blir også tøffere nå som andre lagene kjenner bedre til oss. Men vi klare for utfordringen, sier Cangelosi.

Fire sesonger i Norge

Nitten.no har tippet Stjernen på en sjetteplass denne sesongen. Cangelosi innrømmer at han er usikker på hvor laget står foran serieåpningen borte mot Storhamar i helgen.

- Det er usikkerhet, men vi har mange gutter som jobber hardt og det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne oppnå suksess. Det er alltid vanskelig å spå slikt før man har begynt. Jeg vil ikke sette noen begrensninger på laget vårt, men ønsker bare å vinne kamper. Alle spiller hockey fordi de vil vinne.

29-åringen kom til Norge og Lillehammer for første gang sommeren 2018 og returnerte to år senere etter spill i Nürnberg Ice Tigers. Etter en periode i Nottingham Panthers er Cangelosi nå klar for sin tredje sesong i Stjernen.

- Jeg liker meg i Norge. Folk er hyggelige, snakker engelsk, det er nydelig natur og korte reiser til kampene, oppsummerer amerikaneren.

- Og språket da?

- Jeg lærer! Jeg er ikke veldig god, men jeg lærer.

Både Coolbet og Norsk Tipping har lavets odds på Austin Cangelosi som toppscorer også den kommende sesongen:

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form