Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 9, 2024

Tommy Kristiansen legger opp: - Ikke noe jeg hadde sett for meg

- Jeg må fokusere på min egen helse og fremtid, sier Stavanger Oilers-profilen Tommy Kristiansen som nå avslutter hockeykarrieren.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er med tungt hjerte og en klump i magen at jeg deler denne nyheten med dere.

Slik innleder Tommy Kristiansen et innlegg på sin X-konto tirsdag formiddag der han annonserer at han legger opp.

34-åringen har slitt med en skulderskade gjennom sesongen. Det er etter en omfattende utredning av denne Kristiansen nå har funnet ut at den aktive karrieren er over. Beskjeden var tydelig; nerveskadene i skulderen kunne i verste fall føre til lammelser.

- Jeg må fokusere på min egen helse og fremtid, skriver Oilers-profilen.

- Oilers og norsk hockey er dermed en profil og attraksjon fattigere, slår klubben selv fast.

Takker familien

Tøffingen fra Sarpsborg har kun fått med seg fire kamper denne sesongen.

- Hockeyen har vært en stor del av livet mitt, og det å si farvel nå er ikke noe jeg hadde sett for meg, skriver Kristiansen.

- Tusen takk for alt du har bidratt med på og av isen Tommy! Ishockeyspillere finnes det mange av, men personen Tommy får vi aldri erstattet! Du vil for alltid være en av våre største. Bli frisk nå, skriver general manager Pål Higson på X.

I tillegg til å takke familien, og da spesielt moren og faren, samt supporterne ønsker Kristiansen også å gi litt oppmerksomhet til en gruppe som ofte ikke gjør den mest synlige jobben i ishallene.

- En stor takk går også ut til alle frivillige som legger ned utallige timer for å gjøre hockeysamfunnet vårt til det det er. Uten deres engasjement og dedikasjon ville ikke denne sporten vært den samme.

Til supporterne skriver Kristiansen:

- Dere har vært drivkraften bak min lidenskap for hockeyen. Jeg vil aldri glemme de øyeblikkene vi har delt sammen.

Nevner Nilsen og Jobs

Sarpsborg-gutten skaffe seg et navn og gjorde seg tidlig bekjent i moderklubben Sparta. Han fikk etter hvert sjansen i svenske HV71 før det ble Stavanger og Oilers sommeren 2013.

Med unntak av et kort opphold i tyske Krefeld Pinguine samt en og en halv sesong tilbake hos Sparta Sarpsborg, har DNB Arena siden vært Kristiansens hjem.

Han står med 559 kamper i EHL, 181 mål og 195 assists samt 135 kamper, 49 mål og 38 assists i sluttspillet, 32 OL- og VM-kamper og totalt sju NM-titler.

- Jeg vil også rette en stor takk til alle fantastiske medspillere og trenere. Jeg setter pris på dere alle sammen! En ekstra takk til Sjur Robert Nilsen og Tore Jobs. Uten dere hadde jeg aldri vært der jeg er i dag.

- Ishockey, the game of passion, det er få som eksemplifiserer det bedre enn Tommy Kristiansen. Du har hatt fantastisk karriere som du skal være stolt av. Vi prekæs, skriver Sparta Sarpsborg-trener Sjur Robert Nilsen på X.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form