Lukk søk

Landslaget

October 28, 2022

Tok ut ung debut-tropp: - Sett mer på hva vi tror spillerne kan bli enn hva vi mener de er i dag

Tobias Johansson tar blant annet opp fire spillere fra U20-laget og gir også en 16-åring og en 17-åring sjansen i sin første landslagstropp.

- Det ble kanskje litt yngre enn hva vi hadde tenkt fra begynnelsen av, sier Johansson til nitten.no om sitt aller første landslagsuttak.

Petter Thoresens erstatter kommer fra jobben som U20-sjef og har plukket ut en meget ung tropp til kampene mot Latvia og Danmark i Leangen ishall 10. og 12. november.

Vålerenga-backen Stian Solberg er kun 16 år mens Michael Brandsegg-Nygård, som har imponert stort i svenske Mora denne høsten, nylig fylte 17.

- Vi har valgt en strategi der vi ønsker å investere i en yngre generasjon norske hockeyspillere. Det er ingen hemmelighet at dersom vi vurderer en eldre mot en yngre spillere og de er jevne, velger vi å gå for de yngre. Det skal bli veldig spennende å se hvilket nivå vi holder, sier Johansson.

Tre fra Mora

Hele ti av spillerne i troppen spiller til daglig i Sverige der Brandsegg-Nygård, Petter Vesterheim og noe mer rutinerte Johannes Johannesen alle representerer Mora.

- Dette er en spennende tropp der vi har valgt spillere vi mener har ambisjoner i spillet sitt med puck og en veldig tydelig profil der vi ikke er så opptatt av spesielle roller, men mer «strösslat lite med talang», som vi sier i Sverige. Dette er ikke eksperimentelt, vi er bevisste på hva vi har valgt ut. Vi har sett litt mer på hva vi tror spillerne kan bli enn hva vi mener de er i dag, sier landslagssjefen.

- Ser du mye spennende på vei opp i norsk hockey?

- Vi har blant annet tatt med fire U20-spillere her. Gabriel Koch viste seg frem på høyt nivå allerede forrige sesong. Det samme gjelder Stian Solberg nå. Michael Brandsegg-Nygård har hatt en voldsom utvikling i høst, men vi så allerede på U20-samling i august at han besitter en særpreg vi kanskje har savnet litt. Han er en målscorer ala Per-Åge Skrøder. Petter Vesterheim har gjort det veldig bra på yngre landslag og er kanskje en «dark horse» her. 04-kullet er veldig spennende, det er mye bra på 05 og også 06. Jeg er naivt positiv når det gjelder etterveksten!

Hvis man ser på Petter Thoresens VM-tropp fra mai er målvakt Jonas Arntzen, Max Krogdahl, Emil Martinsen Lilleberg og Johannes Johannesen de eneste som blir med til Trondheim av diverse årsaker.

Johansson sier dette uttaket så absolutt ikke er noe takk og farvel til eldre og rutinerte landslagsspillere og at mange kjente navn vil dukke opp i neste uttak i midten av desember.

- Dette er to samlinger der vi vil se så mange spillere som mulig. Noen kommer kanskje også til å være med på begge. Det vil være 30-35 spillere der vi ønsker å bygge relasjoner og bli kjent. Vi ser etter ferdigheter, men for meg og mine kolleger er relasjoner, personlighet og coachbarhet ekstremt viktige egenskaper, sier Johansson.

Landslagstroppen

Jonas Arntzen, Örebro
Tobias Johansen Breivold, Vålerenga
Jørgen Hanneborg, Kristianstad
Ole Einar Engeland Andersen, Stjernen
Sander Vold Engebråten, Storhamar
Johannes Johannesen, Mora
Gabriel Koch, Malmö
Max Krogdahl, Västervik
Emil Martinsen Lilleberg, Oskarshamn
Sverre Rønningen, Lillehammer
Stian Solberg, Vålerenga
Gustav Willman Borvik, BIK Karlskoga
Philip Granath, Tappara
Viktor Granholm, Graz 99ers
Michael Brandsegg-Nygård, Mora
Eskild Bakke Olsen, Storhamar
Mikkel Øby Olsen, Almtuna
Thomas Berg Paulsen, Stavanger Oilers
Håvard Østrem Salsten, Sparta Sarpsborg
Samuel Solem, Storhamar
Andre Strandborg, Stavanger Oilers
Petter Vesterheim, Mora
Markus Vikingstad, Fischtown Penguins
Eskil Wold, HPKFoto: nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form