Lukk søk

February 2, 2021

Sjur Robert Nilsen om Allvin som GM i Pittsburgh: - En person med gode verdier

Pittsburgh Penguins har ansatt en tidligere Sparta-spiller som GM i sitt lag. Sjur Robert Nilsen forteller til Nitten.no om tiden da de to delte garderobe i Sarpsborg, og om veien til NHL fra Fjordkraft-ligaen.

En ny svensk historie har blitt skrevet i verdens beste hockey liga, NHL. Patrik Allvin var assisterende GM i den populære ishockeyklubben Pittsburgh Penguins, men har nå blitt flyttet opp til GM etter at Penguins sin daværende GM, Jim Rutherford pensjonerte seg etter personlige årsaker.

Allvin er ikke bare et kjent navn i NHL, men også i Norge da han tidligere har spilt i Norge for Sparta Sarpsborg. Svensken spilte sesongen 2000/2001 hvor han noterte seg for 12 poeng på 20 kamper, før veien gikk tilbake Mora.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen spilte med Allvin under tiden i Sparta, og er ikke overrasket over at Allvin har blitt tilbudt det prestisjetunge jobber i NHL.

- Patrik var en lagspiller med stor L og jeg forstod tidlig at han hadde gode verdier når det kom til ishockeyen. En utadvendt spiller som kanskje ikke ble lagt merke til så mye for det han gjorde på isen forteller Nilsen til Nitten.no.

Allvin fikk aldri den helt store ishockeykarrieren som mange andre leder i NHL har. Kun èn sesong for Leksand i daværende Eliteserien (SHL), og en del kamper for den rivaliserende klubben Mora i Hockeyallsvenskan.

- Overrasket og utrolig glad

Svensken fra Dalarna har virkelig tatt den tunge veien til sin jobb som GM. Han jobber først for New Jersey Devils som scout i Europa før han kom under vingene for Pingvinene fra Pittsburgh. Deretter ble han sjefsscout for Pittsburgh i Europa.

Jeg må si at at jeg både er glad og overrasket over nyheten om Patrik. NHL har i mange år vært konservativ på sin egen måte så det virker som Allvin har tatt noen andre veier enn det som er vanlig der borte. Og det er utelukkende positivt, forteller han engasjert.

Sjur Robert Nilsen innrømmer også ovenfor Nitten.no at han fortsatt snakker med Patrik Allvin, og at de var i kontakt denne sesongen angående en unggutt de ønsket å hente fra USA.

- Vi ønsket å hente en unggutt som på papiret langt nede i hierarkiet hos Pittsburgh. For å være sikker, så sendte jeg en melding til Patrik for å forhøre meg, hvor han ringte opp og fortalte at han mest sannsynlig ville bli kalt opp den tradisjonsrike "NHL-campen" til klubben.

Videre forteller han at de treffes som regel under VM og VM U20 hvor han tidligere har jobbet som Europa-scout. En person som alltid tar seg tid til å snakke med deg og utveksle ulike erfaring angånede sporten og ulike spillere.

Kort og lang vei

Dette er den andre nyheten på kort tid hvor kjente ansikter fra Fjordkraft-ligaen har bemerket seg i NHL. Drew O´Connor ble kalt over for å spille NHL, og det ikke for hvilket som helst lag, nemlig Pittsburgh Penguins hvor Allvin nå er GM.

Igjen, så kan vi se at veien til NHL er kort, men også veldig lang hvis du forstår meg. Før så var det bare en fjern drøm for veldig mange, men unger som nå begynner på ishockeyskole kan se at den veien kanskje ikke er så lang hvis du virkelig ønsker forteller Nilsen.

I moderne tid så har også sarpingen Jonas Holøs fått prøve seg i NHL. Sarpsborg-gutten fikk 39 kamper for Colorado Avalanche.

Men om Sparta-supporterne husker Patrik Allvin sin tid i sparta så svar Sjur Robert følgende:

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg. Han var vel her bare i 20 kamper. Går du i St.Marie gate og spør 100 Sparta-supportere om de husker han, så sier de nok nei. Men det igjen sier noe om at en NHL-drøm kan faktisk bli en realtiet for alle som virkelig vil.

TIlsutt så benekter han også at hans vennskap med Patrik Allvin vil påvirke Sparta sin importstrategi i fremtiden, men jeg vil naturligvis spørre om jeg lurer på noe. Og da tar jeg opp telefonen og ringer bort til han, avslutter Sjur Robert.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

Nattens kamp:

Norsk Tipping

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

2.40 - 3.85 - 2.30

Coolbet.com

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

2.55 - 4.15 - 2.45

Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form