Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 24, 2021

Tidligere dansk landslagsspiller: - Vi har aldri stilt et bedre landslag

OL-kvalifiseringen på Jordal er kun to dager unna. I Danmark er optimismen stor med tanke på å kvalifisere seg til lekene i Beijing.

Foto med tillatelse: Michael Søvsø, Danmarks Ishockeyforbund

I Danmark er optimismen stor til å ta seg videre til OL i Beijing. Selv om historikken har gitt Danmark hodebry i kampene mot Norge så tror danskene at de skal vinne en OL-billett i Oslo.

- Laget på papiret er sterkt, og vi har aldri stilt et bedre landslag, mener tidligere landslagsspiller og Fjordkraft-profil Michael Eskesen.

Danmark er favoritter

Eskesen som spilte to perioder i den den norske ligaen. Begge for Stjernen, hvor han den siste perioden var kaptein for Fredrikstad-klubben. Nå ser han på sine landsmenn som favoritter i OL-kvalifiseringen.

- Stemningen er god i dansk ishockey om dagen, etter at vi gjorde et godt VM hvor vi i tillegg slo Sverige. Vi har skapt oss en god VM-kultur i mange år, og nå handler det om å utvikle den videre. Og slik jeg ser på lagene nå, så vil jeg si at Danmark favoritter til å plukke med seg den siste OL-billetten fra kampene i Oslo, forteller den pensjonerte hockey-spilleren.

Danskene stiller sterkt, hvor kun fire spillere i troppen hører hjemme i den hjemlige ligaen i Danmark.

- Tar du bort Fredrik Andersen og Lars Eller, så er det samtlige spillere med. Det finnes mange profiler i den danske landslagstroppen og da er det opp til ledelsen å få sydd dette sammen til et bra lag. Vi må ikke glemme at det kun er tre forwards som kan spille samtidig, og danskene trenger balanse i sitt lag, fortsetter dansken.

- Utfordringen til Danmark slik jeg ser det dem siste årene er at de kanskje ikke har hatt de spillerne som vanligvis i tredje og fjerde femmeren til å fungere. De spillertypene har landslaget fått nå, og det ser veldig bra ut før alvoret braker løs i Oslo, forteller Eskesen.

Glemmer aldri tapet i 2009

Den tidligere landslagsspilleren var selv med å tape mot Norge under OL-kvalet på Jordal i 2009. Det tapet sitter fortsatt i hodet på den tidligere Stjernen-kapteinen.

- Det var en enorm skuffelse den gangen. I tillegg til nå, så hadde vi et godt lag den gangen også. Vi sleit i begynnelsen, men fikk spille finale mot et hardt presset Norge. Husker at det var fullsatt Jordal, og etter kampen så var skuffelsen enorm. Garderoben var helt stille. Mange av de rutinerte var med den gangen, og de har uttalt at det var den største skuffelsen de har hatt i sin karriere den gangen.

Pål Grotnes har vært Norges målvakt i en rekke viktige kamper mot Danmark, og han husker et enormt press under begge turneringene på hjemmebane.

- I 2009 så fikk vi en litt tung start, men løftet oss veldig og fikk billetten ved å slå Danmark i finalen. I 2013 så var presset enormt før kampene på Jordal. Jeg husker VG lagde en artikkel om meg, hvor jeg fikk lese at Norge ikke hadde råd til noen feil av meg. Det gjorde at jeg var veldig nervøs hele den uken, fortsetter den tidligere landslagskeeperen.

- Vi hadde hjertet i halsen i den siste kampen. Vi lå under 2-0 tidlig, men heldigvis så snudde vi det og vant til slutt. Den følelsen der kan ikke beskrives. Da var vi alle så lykkelige. Vi gikk rundt på isen med flagget rundt halsen og sang nasjonalsangen. Etter kampen så var vi helt tomme både fysisk og mentalt, mimrer Grotnes.

Minner om Slovenia

Både Grotnes og Eskesen tror at de danske og norske supporterne undervurderer Slovenia i dette OL-kvalet.

- Vi gjorde det i vår OL-kval i Sønderjyske nå sist. Da var det dem som tok den siste OL-billetten. Og det er lett for de danske supporterne å tro at Slovenia er et lag som det danske laget skal feie over, forteller Eskesen.

Pål Grotnes er enig med sin tidligere lagkamerat, og legger til.

- De har med seg den største stjerna i Anze Kopitar. Han fremtreden på isen, kan løfte de andre spillerne som ikke er så profilerte, forteller Grotnes.

Når det kommer til hvem av nasjonene som er favoritter, så er det også samstemte.

- Jeg tror Norge skal få det tøft, og de trenger hjelp fra en god Haukeland. Men jeg ser ikke på dem som favoritter, forteller Grotnes.

- Slik som lagene ser ut nå, og med tanke på det landslaget vi stiller nå, så vil jeg si at vi er favoritter. Men det har vi vært tidligere også, og fortsatt blitt skuffet, avslutter Eskesen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form