Lukk søk

Landslaget

August 29, 2021

Thoresens OL-oppskrift: - Vi må ha fem mann på isen

Landslagsleiren er samstemte om at danskene er favoritter til å sikre seg OL-plassen i ettermiddag. Er det én ting Petter Thoresen ikke vil se, er det dumme utvisninger.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Underdogs var et ord som gikk inn både da spillere og landslagssjefen uttalte seg etter fredagens 7-4-seier over Slovenia om den helt avgjørende duellen mot rivalen Danmark med en OL-billett i potten.

Begge lag står med seks poeng og sørger for enkle forutsetninger foran dagens skjebnekamp; vinneren reiser til Beijing neste år.

- De har et veldig sterkt lag denne helgen. Vi er underdogs, men klare for å gripe sjansen på hjemmebane foran våre egne fans, sier Petter Thoresen.

Landslagssjefen blir engasjert og svarer kontant «ja» på spørsmål om dette er det beste laget Danmark har mønstret på lenge.

- Derfor må vi ha fem mann på isen. Fem mot fem kan vi slå dem. Men tar vi for mange utvisninger.. De er veldig gode i power play. Vi må ligge riktig i banen, da er vi ganske vonde å spille mot, og vi må håndtere pucken med omhu på vei fremover. Klarer vi å få pucken dypt tror jeg vi kan sette press på dem og gjenvinne den.

Thriller

Thoresen har merket seg at enkelte dansker selv har uttalt at de har det beste laget under kvalifiseringshelgen på Jordal. Det brukes nå som motivasjon.

- De sier selv at de er storfavoritter. På forwardssiden har de et stjernegalleri. Det er spillere i store ligaer som kommer hjem for å spille for Danmark, så det vi må bare akseptere. Men vi har mange gode spillere vi også. Vi må spille strukturert og taktisk klokt. Vi kan ikke gi fra oss pucken da de kommer til å spille på våre feil.

Martin Røymark satte inn Norges første scoring i fredagens 7-4-seier. Han har en historikk på å melde litt på danskene, men nøyer seg nå med å love fullt trøkk foran 2500 nordmenn på Jordal.

- Det har vært sinnssykt deilig å spille med publikum igjen. Vi fikk et skikkelig kick der. Nå gleder vi oss veldig til å møte Danmark. Det har vært litt krig mot dem de siste 10-15 årene, nå er de kanskje hakket bedre enn oss på papiret, men i en enkeltmatch kan vi ta dem. Det blir fantastisk på søndag. Full guffe, sier Vålerenga-spilleren til TV 2.

Spådde finalen

Som de fleste andre trodde den danske landslagstreneren Heinz Ehlers på finale mellom Norge og Danmark søndag før kvalifiseringen startet. Til nitten.no gjorde han ikke noe forsøk på å dempe forventningene i hjemlandet.

- Vi må være ærlige og si at hvis vi ikke kvalifiserer oss nå, så vil fremtiden se tøff ut. Vi stiller kanskje det beste laget Danmark har stilt på mange år, så det blir mitt ansvar å få dette laget til å dra i samme retning.

Danmark og Norge har på flere måter hatt en ganske lik innledning på kvalifiseringen. Begge kom under mot kasteballen Sør-Kora før de snudde og begge sjokkåpnet mot slovenerne.

- Vi legger ikke skjul på at Norge er vår største rival. De har slått oss de fleste ganger, men nå har vi også en ny generasjon som kan skape nye historier, sa Ehlers til nitten.no før helgen og svarte slik på spørsmål om hva planen blir i ettermiddag:

- Den vil du få servert på søndag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form