Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 29, 2023

Thoresen svarer på utfordringen: - I min alder tar man ett år av gangen

Betyr Steffen Thoresens ja til nok en sesong på toppnivå i praksis en toårskontrakt? Ja, mener tidligere lagkompis Joachim Engebråten Hermansen.

Foto med tillatelse: Lisbeth Halvorsen

Thoresen varslet overfor nitten.no forrige uke at treningskampen mot Stjernen ville fungere som en slags audition med tanke på kommende sesong.

Dersom veteranen følte at kroppen responderte godt og fungerte, ville han gjøre comeback som Lørenskog-spiller. To assist senere meldte tidligere lagkompis Joachim Engebråten Hermansen påfølgede på Twitter:

- Om Steffen Thoresen signerer nå blir det som å signere en 2års. Du gir deg ikke etter sesongen om 1000 kamper er innen rekkevidde, krydret med hashtaggen #kjellatusen.

Ett eller to?

Nå er kontrakten signert, men den er - hvert fall på papiret - på ett år og ikke to.

- Hehe, ja i min alder tar man ett år av gangen. Så får vi se, sier 38 år gamle Thoresen til nitten.no.

16. februar 2023 spilte Thoresen sin kamp nummer 914 som sendte ham forbi tidligere lagkamerat Pål Johnsen og til topps på Elite Prospects' liste over spillere med flest kamper på toppnivå i norsk hockey.

Nå er tallet 921. Det betyr at Thoresen er 79 kamper unna å nå magiske 1000 matcher på toppnivå i Norge, men for å komme dit må den ferske Lørenskog-spilleren i aksjon også i 2024/2025-sesongen.

- Det var ikke noe livsmål for meg da jeg begynte å spille hockey at jeg skulle få 1000 matcher, men man skal aldri si aldri. Men man er avhengig av å holde seg i god form. Og det er en del kamper igjen da. Kommer det så kommer det, sier Thoresen.

- Det er ikke umulig?

- Det er det selvfølgelig ikke, men det er ikke derfor jeg spiller. Det føles litt tidlig å tenke på nå. I det store og hele vil det være en liten premie.

Tilbake

Det har vært klart lenge at det ble Lørenskog eller ingenting på Thoresen denne sesongen etter at Manglerud Star-satsingen kollapset og laget ramlet ned i 2. divisjon.

38-åringen sa rett ut at matchen mot Stjernen forrige uke ble helt avgjørende for hans fremtid som hockeyspiller. Etter to assist i straffetapet kom beskjeden om at lillebror i hockeyfamilien blir å se på isen også denne vinteren.

- Jeg hadde bare vært med laget halvannen uke før jeg bestemte meg. Det handlet også litt om tidsbruk, jobb og familie. Nå gleder jeg meg til en spennende oppgave med et såpass ungt lag som sikkert kommer til å variere en del, men så lenge vi er forberedt på at det vil gå opp og ned tror jeg det skal gå greit. En ung, fin og treningsvillig gruppe gjør noe med min motivasjon også. Det tenner meg. Jeg er et konkurransemenneske, sier Thoresen.

Nitten.no har tidligere skrevet at nyopprykkede Lørenskog har et spillerbudsjett på 1,1 millioner kroner å rutte med. Opprykkstroppen kostet kroner 0.

- Målsetting har vi ikke snakket om enda, men jeg antar det er å berge plassen og kanskje kapre den siste plassen i sluttspillet. Det bør være et mål.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form