Lukk søk

Landslaget

August 27, 2021

Thoresen-skaden vurderes i dag: - Ganske alvorlig

Kun timer før dropp mot Sør-Korea kom beskjeden om Patrick Thoresens skade. Landslagssjefen vet ikke om Storhamar-stjernen rekker kveldens møte med Slovenia.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

- Det er ganske alvorlig, var den nedslående beskjeden fra landslagssjef Petter Thoresen etter 4-1-seieren over Sør-Korea da han ble spurt om sønnens skade.

Kort tid før åpningskampen i OL-kvalifiseringen informerte Norges Ishockeyforbund om at en av lagets store stjerner ikke var disponibel. Det kan bli utfallet også i den viktige kampen mot Slovenia i kveld.

- Vi har et håp om at han kan spille så fort som mulig, men vi vet ikke om han rekker Slovenia. Vi må ta dag for dag. Nå var han ikke klar til å spille. Da hadde han forverret situasjonen, og det vil vi ikke, sier Thoresen.

Ny skade

Han ønsker ikke å være for detaljert om skaden, men sier dette ikke er noe Storhamar-spilleren har slitt med tidligere og at skaden oppsto etter en situasjon der han ikke fikk vondt med en gang.

- Jeg syns ikke det er så interessant å gå ut med hva det er. Han har vondt. Det er ting han ikke kan spille med. Vi får krysse fingrene for at det går bra, sier Thoresen senior.

På Jordal Amfi torsdag kveld fikk han se Norge komme under, men likevel ha full kontroll på kampen og vinne alle tre periodene med ett mål etter å ha dominert slik man sjelden ser et norsk landslag gjør.

- Det er veldig uvant å spille mot sånn motstand. Jeg kunne tenkt meg at vi scoret litt flere mål. De første 20 minuttene var vi litt naive, men i de siste to periodene hadde de så og si ikke sjanser på oss. Det vi må ta med oss videre, sier Thoresen.

Ble ikke skremt

De norske guttene ladet opp til møtet med koreanerne med å se Danmark feie over Slovenia innledningsvis før matchen jevnet seg ut og ble spennende hele veien inn etter to reduseringer.

4-3 ga danskene en perfekt start, men skremte ikke den norske delegasjonen på tribunen.

- Nei, jeg ble ikke skremt. Vi vet hva vi møter. Vi vet at dette er gode lag, det er ikke noe nytt, sier Thoresen til nitten.no.

- Hva syns du om det du så?

- To veldig gode lag. Slovenia var vel så gode som Danmark i de to siste periodene. Da var de gode. De er sterke i powerplay så vi må holde oss på isen med fem mann. Nå blir det en litt annen type hockeykamp med to lag som vil angripe, to lag som vil sette press. Det tror jeg vil passe oss bedre.

Norge - Slovenia spilles klokken 21.00 fredag kveld og sendes på TV 2 Zebra!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form