Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 23, 2022

Takket nei til Brynäs - skrev under ny kontrakt med Sparta

Kristian Jakobsson ønsker seg til SHL, men tilbudet fra Brynäs var ikke godt nok for den svenske poengkongen.

Foto: nitten.no

Det var i pausen under gårsdagens kamp mot Stjernen at Sparta annonserte at deres poengkonge Kristian Jakobsson hadde undertegnet en ny toårskontrakt med Sarpsborg-klubben.

Svensken, som noterte seg for en assist i tapet mot Stjernen, bekrefter at SHL-klubben Brynäs ønsket hans tjenester for neste sesong, men at timingen passet dårlig.

- Jeg ønsker naturligvis å spille i SHL, og hadde et tilbud fra Brynäs. Men akkurat nå følte jeg at det ikke passet inn, så da valgte jeg heller å re-signere for Sparta, forteller Jakobsson til nitten.no.

Trives i Sarpsborg

Den svenske poengkongen har denne sesongen gjort 57 poeng på 39 kamper og er nest beste poengplukker i Fjordkraft-ligaen.

- Jeg trives veldig godt her i Sparta, og det er en bra klubb med masse flotte mennesker. I tillegg så har jeg mange gode lagkamerater som gjør at jeg kan få produsere poeng, sier 26 åringen.

Sjur Robert Nilsen er naturligvis fornøyd med signeringen.

- Kristian er og har vært vår beste offensive spiller i noen år. Jeg synes også at han har tatt ytterligere steg denne sesongen, som gjør at han på sikt kan bli en SHL-spiller. Han har gode skøyteferdigheter, bra teknikk og en meget god spilleforståelse. Det som vi har savnet er at han skal gå mer inn i trafikken ved mål, og det er der jeg synes han har tatt store steg denne sesongen, forteller Nilsen.

Kan avbryte kontrakten

Selv om svensken nå har skrevet under for to år i Sparta, utelukker ikke Nilsen at han kan miste sin toppscorer før kontrakten går ut.

- Skulle en SHL-klubb komme med et tilbud som Kristian er fornøyd med så står ikke vi i veien for å slippe han. Han er på en fin reise nå, og vi alle vet at drømmen hans er å spille i SHL. Og vi i Sparta vil ikke stå i veien for noe slikt, forklarer Nilsen.

Hva tenker du om at Sparta vil slippe deg før kontrakten er over hvis en SHL-klubb kommer på banen etter neste sesong, Jakobsson?

- Det er hyggelig at de ønsker at jeg skal spille på et høyest mulig nivå. Det er derfor jeg spiller i Sparta også, siden dem ønsker alltid mitt beste, sier den tidligere Modo-spilleren.

Forbedret kontrakt

At Jakobsson nå har vraket et tilbud fra Brynäs for å bli i Norge, betyr bedre betingelser i kontrakten.

- Det sier seg selv at vi har strukket oss litt for å beholde Jakobsson da Brynäs kom på banen. Viktige og gode spillere koster deretter og derfor har vi lagt oss på det vi føler vi kan for Kristian. Heldigvis så blir han hos oss fremover, noe som gjør at vi kan bygge laget tidlig for neste sesong, forklarer Nilsen.

Hovedpersonen selv vil ikke si så mye om sin kontrakt, men velger heller å fokusere på hva som han gjort bedre denne sesongen kontra tidligere.

- Jeg føler at jeg har blitt mer jevnere denne sesongen. Både offensivt og defensivt. Jeg føler at jeg er mer delaktig i alle kampene enn jeg var tidligere.

- Hva er dine personlige mål for fremtiden?

- Ja, si det. Først vil jeg vinne gull med Sparta, avslutter Jakobsson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form