Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 3, 2022

Tabelltipset - 7. Lillehammer: - Hvem skal score målene?

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Vi tror Lillehammer - som i fjor - ender som nummer sju foran trioen «alle» har i bunnen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lillehammer IK

Stiftet: 1957
Trener: 
Aleksander Smirnov
Hjemmebane: Eidsiva Arena
Plassering forrige sesong: 7. plass
Tre profiler: Joakim Eidsa Arnestad, Nick Dineen, Andreas Martinsen
Hjemmeside: lillehammerhockey.no

Klubbens ledelse har en uttalt målsetning om at laget skal spille en vinnende og underholdene hockey, men lagbyggingen og satsingen på sport harmoniserer ikke helt med dette, etter vår oppfatning. Lillehammer mangler både nok toppspillere og bredde i laget, og i lagbyggingen har det blitt brukt mest ressurser på å hente inn forsvarspillere. Dette kan virke litt underlig da laget hadde såpass få spillere som produserte godt bra med poeng sist sesong. Lillehammer endte da opp med en skuffende 7. plass og tidlig exit i sluttspillet etter å ha rotet bort mange poeng og seire på slutten av matchene. Importspillerne denne sesongen er stort sett hentet fra svakere lag i ligaen. Holder de nivået som importspillere burde gjøre dersom Lillehammer har ambisjoner om å kjempe i toppen? På plussiden er Andreas Martinsen med fra start av og vil helt klart bli en nøkkelspiller.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 4:

Trym Gran hadde flere gode kamper sist sesong og endte opp med å ta plassen som førstemålvakt fra svenske målvakten Oliver Dackell. Gran var uansett litt for ustabil og Lillehammer behøver en førstemålvakt med god stabilitet for å kunne kjempe på øvre halvdel. Gran har utvilsomt et slikt potensiale og er en målvakt som på en god dag kan stenge buret. Dackell hadde en svak sesong sist og ble vraket i de fleste viktige kampene. Lillehammer er ikke så gode at de har råd til å ha importspillere på benken.

Backer - terningkast 3:

Det er hentet inn hele fire nye spillere på backsiden; William Mäkinen fra Grüner, Karl Markström fra Ringerike, Jeppe Meyer fra Narvik og Joakim Lilliehöök som sist spilte i den franske ligaen. Man kan likevel spørre seg om lagdelen er styrket? Ingen av nysigneringene har tidligere hatt en toppback-rolle hvor de produserer mange poeng på dette nivået. Dette er nok spillere som først og fremst vil styrke den defensive biten i laget, men har Lillehammer gode nok backer til å bidra offensivt? Sverre Rønningen er nok den backen som har best forutsetninger til å bekle en slik rolle. Dersom han fortsetter sin utvikling, kan han også bli en aktuell spiller for landslaget.

Forwards - terningkast 4:

Lillehammer hadde for få målscorere sist sesong, og det var kun Nick Dineen som produserte godt for laget. Andreas Martinsen, Alexander Reichenberg, Joakim Eidsa Arnestad og Martin Gran er meget gode spillere, men laget mangler et par skikkelige målscorere som kan det hele. Det er derfor underlig at Lillehammer ikke har blitt forsterket mer i denne lagdelen. Den eneste nysigneringen her så langt er Henrik Eriksson, men heller ikke han har tidligere vist seg som noen stor målscorer på dette nivået. Mads Homdrom og Emil Nyhus blir viktige og gode rollespillere. Begge var gode bidragsytere i undertallsspillet sist sesong og kan spille mot toppspillerne hos motstanderne med sin oppofrende spillestil som gir mye energi til laget. Lagdelen består videre av noen yngre spillere som hovedsakelig kommer fra hockeygymnaset i byen. Spørsmålet er hvem skal score målene for at Lillehammer skal kunne kjempe i toppen av tabellen? Jeg tror klubben må se seg nødt til å hente inn forsterkninger på forward-siden skal de havne høyere på tabellen enn sist sesong.

Trener - terningkast 5:

Aleksander Smirnov er en erfaren og dyktig trener som står for en tydelig spillestil med defensiven i førersetet. Med «Sasja» som trener vil Lillehammer fremstå som et lag som spiller gjerrig og som først og fremst ønsker å holde sifrene nede. Sist sesong startet veldig bra, men etter hvert som lag tilpasset seg LIKs måte å spille på og justerte, klarte ikke Lillehammer å svare godt nok. Laget ga for ofte fra seg initiativet og ble litt baktunge og passive - noe som resulterte i at de tapte en del kamper mot slutten av spilletiden. Det skal bli spennende å se hvordan Smirnov legger opp taktikken i sin andre sesong som trener for Lillehammer, men vi mener han mangler både bredde og en større offensiv spiss i spillerstallen per nå.

Sum Lillehammer: 16 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form