Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 5, 2022

Tabelltipset - 5. Stjernen: - Presterer veldig bra ut ifra sine forutsetninger

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Som nummer fem - og på plass foran Vålerenga - tipper vi forrige sesongs friske pust Stjernen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stjernen

Stiftet: 1960
Trener: 
Fredrik Johansson
Hjemmebane: Stjernehallen
Plassering forrige sesong: 2. plass
Tre profiler: Brendan Ellis, Jesper Eliasson, Andreas Heier
Hjemmeside: stjernen.no

Stjernen hadde en meget god sesong sist og tok en fortjent og etterlengtet medalje i seriespillet. Det oppstod hockeyfeber i Fredrikstad og engasjementet rundt laget var større enn på mange år. Underveis ble det overaskende mye støy selv om resultatene var gode, og det endte med at klubbens hovedtrener Anders Olson fikk sparken. Laget hadde en liten knekk i den perioden, men fikk samlet seg og leverte totalt sett en sterk sesong. Jeg vil tro klubben lærte mye sist sesong og vet nok nå mer om hva som kreves for å være et skikkelig topplag. Konkurransen i toppen av ligaen virker til å bli knallhard denne sesongen, og Stjernen vil nok en gang være med å kjempe på øvre halvdel. Utfordringen er at det er for lite kontinuitet på trenersiden og at laget må erstatte litt for mange nøkkelspillere.

Både Tyler Coulter og Patrick Newell har fått muligheten i andre ligaer etter en sterk sesong i Fredrikstad. Borte er også Riley Brace. Disse har nå blitt erstattet av nye importer, og treffer Stjernen like godt på disse spillerne, kan de selvfølgelig kjempe helt i toppen igjen. Usikkerhet er det om Austin Cangelosi vil kunne bli skadefri og dermed bidra oftere. Cangelosi er en veldig bra spiller, men har hatt store utfordringer med skader de siste sesongene. Det virker uansett som det er blitt hentet inn gode erstattere og kjernen i laget ser bra ut.

Stjernen hadde flere spillere som produserte godt med poeng sist sesong og er avhengig av å få til det samme for å kunne lykkes like godt nå. J.J. Piccinich og Alex Dostie er spennende spillere som bør kunne produsere offensivt. Håkon Imset Stormli, Mikael Resberg Mikalsen og Jonathan Hermansson hadde alle en god sesong sist og kan muligens ta enda større roller nå. Ole Einar Engeland Andersen hadde en flott sesong på backsiden og var et stort savn for laget da han ble skadet. Stjernen som kun har en gammel og utslitt ishall presterer veldig bra ut ifra sine forutsetninger, og det er ingen tvil om at klubben er avhengig av en ny arena for å henge med i toppen over tid. Klubben og hockeysporten som betyr så mye for innbyggerne i Fredrikstad fortjener en ny og moderne arena. Spørsmålet her må være hvilke politikere er det som kjemper for idretten i Fredrikstad?

Vurdering:

Målvakter - terningkast 4:

Den unge svenske målvakten Jesper Eliasson (22 år) er hentet inn som erstatter for Jørgen Hanneborg, som hadde en meget god sesong sist. Preben Arntsen (21 år) er med videre og er nok tiltenkt rollen som andremålvakt når klubben har brukt en importplass på målvaktsiden. Stjernen har to unge målvakter som ikke har den nødvendige erfaringen som kan være viktig å ha som målvakt for et topplag, men begge har bra potensial og kan stenge målet i enkeltkamper.

Backer - terningkast 5:

Kevin Davis, Brandan Ellis og Ole Einar Engeland Andersen var nøkkelspillere i laget sist sesong som alle er med videre. Dette er spillere som må levere igjen, men laget har også viktige brikker i Fillip Gunnarsson, Magnus Eikrem Haugen og Sander Rønnild. Emil Buskoven har kommet og inn og Markus Aas-Eng Mikkelsen er hentet fra Storhamar. Lagdelen ser bra ut om alle holder seg skadefrie. Her har Stjernen en bra backoppsetning.

Forwards - terningkast 5:

Stjernen vil nok en gang ha gode forwards som bør kunne produsere godt med poeng. Denne lagdelen består av importspillere som Austin Cangelosi, J.J. Piccinich og Alex Dostie. Andreas Heier, Håkon Imset Stormli, Stian Kaltrud Nystuen, Mikael Resberg Mikalsen og Jonathan Hermansson gir laget både en fin bredde og spiss. Stjernen har under oppkjøringen også sluppet til flere unge spillere som kan ta steget opp og forsterke denne lagdelen.

Trener - terningkast 4:

Stjernens nye hovedtrener kommer fra Sverige og heter Fredrik Johansson. Han har solid erfaring med lag i svensk 1. divisjon og får med seg Lasse Fjeldstad som assistent. Fjeldstad har vært i Stjernen lenge og har god kjennskap til både klubb og ligaen.

Sum Stjernen: 18 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form