Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 13, 2023

Tabelltipset: 3. Storhamar: - Fullt mulig å klatre enda høyere

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Elitehockeyligaen! Vi spår Storhamar på tredjeplass bak Stavanger Oilers og Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Storhamar

Stiftet: 1957
Trener: 
Petter Thoresen
Hjemmebane: CC Amfi
Plassering forrige sesong:
 2. plass
Treningskampene: Sparta 4-5, BIK Karlskoga 3-4, Mora 4-3, Vålerenga 4-3, Lillehammer 4-3, Frisk Asker 4-0
Serieåpning: Stjernen hjemme 17. september
Tre profiler: Patrick Thoresen, Jakub Kindl, Jacob Berglund
Hjemmeside:
 sil.no

Det har vært litt urolige tider på Hamar etter finaletapet mot Stavanger Oilers i april. Et negativt fokus på økonomistyringen med fem millioner i underskudd samt krangel om ubetalte spillerbonuser har fått mye oppmerksomhet i sommermånedene sammen med Njål Berges utspill hos nitten.no der han ba om lønnstak og slo alarm på vegne av norske toppklubber.

Vi tror uansett Storhamar vil klare seg meget fint også denne sesongen, og at den store interessen som finnes for hockey på Hamar og støtten klubben får fra sine fans vil bidra til at laget nok en gang vil kunne kjempe helt i toppen - i hovedsak sammen med Stavanger Oilers og Vålerenga.

Storhamar har to unge og gode målvakter i Trym Gran og Markus R. Stensrud som pusher hverandre. På backsiden finnes veteranene Adrian Saxrud Dabielsen (30), Stefan Espeland (34), Andreas Hjelm (35), Jakup Kindl (36) og Villiam Strøm (32). Sverre Rønningen, Sander Hurrød og Mathias Papuga er gode backer som vil bidra til at Storhamar blir vanskelige å score mål på. Utfordringen på backsiden er etter vår oppfatning at de har manglet en skikkelig toppback, som kan bidra enda mer i målproduksjonen. Kanskje kan Sverre Rønningen, som nå har fått mer tid med sine lagkamerater etter overgangen fra Lillehammer, bekle en slik rolle?

På forwardssiden er toppspillere som Eirik Salsten, Patrick Thoresen, Jacob Berglund, Peter Quenneville og Jacob Lundell Noer med videre. Noer har enda ikke spilt en kamp side skaden han pådro seg sist sesong, og kan han komme tilbake til det nivået han hadde, blir han en toppspiller i ligaen også denne sesongen.

Martin Johnsen er tilbake i moderklubben og har vært lagets beste spiller i treningskampene. Johnsen har et herlig overblikk på isen, og med sine gode tekniske ferdigheter har han potensiale til å bli en av de store profilene i ligaen.

Storhamar har også hentet inn Andreas Martinsen, Kenneth Pappalardo Gulbrandsen og Marcus Bryhnisveen. Det burde derfor være mulig å få flere formasjoner til å produsere når laget også har en uslepen diamant i Andreas Dahl som har målteft. Det finnes solide rollespillere som Martin Rønnild og Samuel Solem samt noen spennende unggutter som kan danne en typisk fjerderekke.

Mangelen på produksjon ble avgjørende da laget ikke scoret i de to siste finalekampene i vår. Skulle det bli lengre fravær på de mest produktive toppspillerne vil det kunne bety trøbbel, og laget har fortsatt et forbedringspotensial i angrepssonen med å kunne sette et større trykk direkte inn på mål. Uten tyngre skadefravær og med noe mer effektivitet i angrepssonen er det fullt mulig å klatre enda høyere på tabellen enn tredjeplass vi tipper Storhamar på.

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Elitehockeyligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter:

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form