Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 7, 2022

Tabelltipset - 3. Storhamar: - Bør kunne konkurrere om en topplass

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På fjerdeplass spår vi Frisk Asker som selv har ambisjoner om å kjempe om nye pokaler.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Storhamar IL

Stiftet: 1957
Trener: 
Petter Thoresen
Hjemmebane: CC Amfi
Plassering forrige sesong: 6. plass
Tre profiler: Patrick Thoresen, Jacob Berglund, Eirik Salsten
Hjemmeside: sil.no

Storhamar har denne sesongen et veldig godt lag og fremstår også som klubb litt tydeligere på at de har som mål å vinne noe igjen. Den offensive satsingen og bruk av penger på toppspillere fra starten av sesongen av har bidratt til gode forsterkninger som Jacob Berglund, Peter Quenneville, Anton Karlsson, Andreas Hjelm, Miles Gendron og Adrian Saxrud Danielsen. Laget har også beholdt mye av kjernen i spillertroppen og har alt i alt en sterk spillerstall. Denne nye satsingen kombinert med at de under oppkjøringen til seriestart fremstår som et solid kollektiv som er vanskelige å score mål på, tyder på at det igjen kan bli en topplassering på Hamar. Laget har en rutinert og dyktig trener i Petter Thoresen som vet hva som kreves for å vinne. Thoresen vil trolig behøve noe tid på å få laget til å spille slik han ønsker ettersom han er «ny» og spillesystemene må få litt på å sette seg. Klubben har også en massiv støtte av et stort og entusiastisk hjemmepublikum og det kommer garantert til å bli «mætt fjøs» og mange gode opplevelser denne sesongen for de gule og blå.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 5:

Viktor Kokman hadde en tøff oppgave som førstemålvakt sist sesong, men har fått en god start i oppkjøringen nå. Kokman er en målvakt som har bra størrelse og han utnytter dette med sin rolige spillestil og dekker mye av målet dersom motstander blir tvunget til skudd fra utsiden. Forsvarsspillet og målvaktspillet henger sammen og det spilles på en del klare avtaler - noe som virker å passe Kokman bedre denne sesongen. Andremålvakt Markus R. Stensrud hadde flere gode kamper sist sesong, men det er Kokman som blir det naturlige førstevalget.

Backer - terningkast 5:

I lagbyggingen har det blitt hentet inne flere gode spillere her. Andreas Hjelm fremstår som toppbacken laget manglet sist sesong. Inn har også Miles Gendron kommet sammen med Adrian Saxrud Danielsen som gir laget pondus. Det blir spennende å se hvordan utviklingen videre blir for Sander Vold Engebråten som var lagets beste back sist sesong. Kan Petter Birkheim Andersen tilpasse seg hvordan det er å spille på et topplag? Han har utvilsomt gode forutsetninger for å lykkes i en større klubb enn hva han har spilt for tidligere. Sondre Bjerke og Andreas Øksnes vil også være viktige bidragsytere. 18 år gamle Mathias Papuga har fått bra med spilletid og gjort sine saker bra i treningskampene. Her har Storhamar bra bredde!

Forwards - terningkast 5:

Lagdelen inneholder mange gode spillere som vil gi Petter Thoresen flere valgmuligheter til å sette opp laget. Storhamar bør dermed kunne ha flere formasjoner som kan score mål og samtidig ha flere gode rollespillere som kan ta istid i undertall og spille mot motstandernes toppspillere. Bredden i troppen og muligheten til å fordele spilletid på mange bidrar til at laget også vil kunne ha nok krefter mot slutten av kampene i løpet av en lang sesong. Med gode offensive spillere som Jacob Berglund, Peter Quenneville, Patrick Thoresen, Eirik Salsten, Eskild Bakke Olsen, Simen André Edvardsen og Jacob Lundell Noer bør Storhamar kunne konkurrere om en topplass i ligaen.

Trener - terningkast 5:

Petter Thoresen er tilbake på Hamar som hovedtrener og bringer med seg masse erfaring og kunnskap om hva som kreves for å vinne. Thoresen har vunnet mange titler tidligere og kommer inn med en tydelig og klar spillestil. Laget har vist seg å være vanskelig å score mål på i treningskampene og fremstår med god balanse mellom lagdelene. Thoresen må nok likevel bruke noe tid på å få laget til å spille akkurat på den måten han ønsker i alle spillets faser. Mattias Livf er ny assistent og kommer med solid erfaring og god kjennskap til ligaen og klubben etter mange år som spiller.

Sum Storhamar: 20 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form