Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 9, 2022

Tabelltipset - 1. Stavanger Oilers: - Laget alle andre må strekke seg etter

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Skal det bli Oilers-suksess nok en gang? Vi spår gullfest og gulldress i DNB Arena også til våren1

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Stavanger Oilers

Stiftet: 2000
Trener: 
Todd Bjorkstrand
Hjemmebane: DNB Arena
Plassering forrige sesong: 1. plass
Tre profiler: Dan Kissel, Tommy Kristiansen, Henrik Holm
Hjemmeside: oilers.no

Stavanger er naturlige favoritter etter at da de tok seriegullet med hele 20 poengs margin sist sesong. Oilers har de viktige ingrediensene et vinnerlag må ha som god kontinuitet både på trenerteam og spillertroppen. Laget fremstår som et solid kollektiv med en god bredde på toppspillerne, og er kanskje laget som har hatt best rolleaksept i ligaen hvor spillerne hele tiden er villig til å sette laget først. Her må muligens de andre topplagene bruke noe mer tid av sesongen på å kunne lykkes med å skape den samme tydelige identiteten. Oilers avgjorde også sluttspillet og behøver egentlig ikke endre så mye da de har en innarbeidet og tydelig spillestil som har gitt topp resultater med mange av de samme spillerne. Vi tror Oilers stikker av med nok et seriegull, men det bør kunne bli jevnere i teten nå da flere lag har sterke nok mannskap til å kunne gi siddisene tøffere kamp. Det kan virke som toppnivået i ligaen er bedre enn tidligere - noe som er positivt for både interessen og utviklingen i Norge. Oilers har uansett forsterket laget siden sist og har allerede rukket å imponere i CHL. Stavanger Oilers er laget alle andre må strekke seg etter og har over tid opparbeidet seg en god prestasjonskultur.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 6:

Henrik Holm er det naturlige førstevalget som holder høy klasse - noe han også beviste med en fantastisk prestasjon og stabilitet i sluttspillet sist sesong. Holm har innledet denne sesongen på en solid måte ved blant annet å holde nullen i CHL. Joona Partanen vil kunne fungere som en ok andremålvakt, men det er ingen tvil om hvem som er førstevalget i Oilers. Henrik Holm er per dags dato den beste målvakten i Fjordkraft-ligaen.

Backer - terningkast 5:

Oilers har en solid kjerne med erfarne og rutinerte norske backer som har vunnet med laget tidligere. Dennis Sveum, Patrick Ulriksen, Daniel Bøen Rokseth, Andreas Klavestad og Kristian Østby er spillere som holder et høyt nivå i Fjordkraft-ligaen og er gode rollemodeller for de unge backene Noah Bergersen Aarthun og Thomas Higson. Martin Lefebvre viste seg som en god importspiller på backplass sist sesong og er også med videre. Kontinuiteten og balansen mellom backene som har litt ekstra spiss i det offensive spillet og de mer utpreget defensive spillerne gjør denne lagdelen solid.

Forwards - terningkast 6:

Her har Oilers en god miks av spillere som kan gnage i stykker toppformasjonene til motstanderne og de som vil produsere målpoeng. Det er toppspillere i alle fire rekkene som spiller en effektiv og smart hockey. Laget er noe fornyet og inn har Bryce Gervais, Paul Bittner og Colton Beck kommet. Trioen har allerede vist at de holder et veldig bra nivå i CHL-kampene. Oilers har også beholdt solide importspillere som Dan Kissel og Greg Mauldin. Den norske kjernen i denne lagdelen er veldig bra og rolleaksepten til spillerne sørger for at laget fremstår som et solid kollektiv. Det er en god balanse mellom de som har målteft og de spillerne som er noe mer utpregede energispillere. En spiller som imponerte stort sist sesong, og som også hadde et godt sluttspill og etterpå leverte flere gode kamper for landslaget, er Ludvig Hoff. Han er en spiller som våger å gå mye inn på motstandernes mål og ofte vinner sine dueller. Hoff vil bli en nøkkelspiller igjen denne sesongen, men laget er ikke avhengige av én eller to spillere da mange i troppen kan håndtere ulike roller.

Trener - terningkast 5:

Todd Bjorkstrand og Juha Kaunismäki er begge dyktige trenere som virker å ha funnet god kjemi sammen. Begge har god kjennskap til både ligaen og motstanderne etter å ha vært i klubben flere sesonger. Trenerne har lyktes med å få spillerne til å akseptere sine ulike roller i laget og har funnet en måte å spille på som motstanderne har hatt trøbbel med å finne løsningen på. Oilers fremstår som et godt coachet lag med en klar og tydelig spillestil. Denne sesongen tror vi uansett Oilers vil kunne bli straffet hardere om de blir for passive i spillet uten puck. Spørsmålet blir da er om Bjorkstrand og Kaunismäki kan justere spillet dersom motstandere løser dette på en bedre måte. Vi tror svaret er ja og mener Oilers er favoritter til å vinne Fjordkraft-ligaen igjen!

Sum Oilers: 22 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form