Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 18, 2023

Svendsen kompletterer VIF-teamet: - Viktig for oss

Når Vålerenga skal satse på Tobias Johansen Breivold som førstekeeper kommende sesong, får Joachim Svendsen en viktig rolle på Jordal.

Foto med tillatelse: Dolph Andersen

28 år gamle Svendsen tok steget fra spiller til trener i ganske ung alder og har de siste årene jobbet tett med Tobias Johansen Breivold og de andre VIF-målvaktene.

«Tuben» har tatt store steg under Svendsens ledelse og er tiltenkt rollen som førstemålvakt på Jordal den kommende sesong. Da var det viktig for Vålerenga å få med keepertreneren videre.

-Jeg er veldig glad for å være med videre på reisen, og få mulighet til å fortsette å bygge videre på at det spennende som skjer med laget og i klubben, sier Svendsen til VIFs hjemmeside etter å ha forlenget kontrakten.

Video

Svendsen har hatt og vil ha en sentral rolle i teamet der Fredrik Andersson er sjef og Mats Trygg assistent. I tillegg til å ha ansvaret for målvaktene tar 28-åringen seg også av alt av videoanalyse.

- Han er veldig nøye og profesjonell i sitt arbeid. Han er alltid godt forberedt og bidrar sterkt med sin kompetanse, så det har vært viktig for oss å få han med videre som en del av trenerteamet, sier sportssjef Anders Myrvold til VIFs nettside.

- Joachim har vist at han har en høy kompetanse når det gjelder å utvikle målvaktene, noe man kan se på jobben han har gjort med Breivold. Han er utrolig ambisiøs og ønsker å utvikle både seg selv og klubben. Det er også viktig for oss å få beholde trenerteamet slik at vi har kontinuitet og kan fortsette å jobbe for å utvikle oss videre, sier hovedtrener Andersson.

Partanen inn

Tobias Johansen Breivold spilte 34 seriekamper for Vålerenga forrige sesong, men canadieren Mitch Gillam ble foretrukket i serieinnspurten og gjennom sluttspillet. Nå er Joona Partanen hentet inn som Breivolds makker.

Det betyr to blad Partanen i Vålerenga-garderoben fremover, men Mika er ikke i slekt med Joona som er født i Helsinki, men har norsk pass og har bodd i Norge siden sommeren 2015.

- Det kommer til å bli spennende å fortsette å følge «Tuben» på veien videre, etter en meget sterk fjorårssesong, hvor han virkelig beviste at han har tatt steget inn som senior og etablert seg i ligaen, sier Svendsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form