May 10, 2024

Sveits for sterke i Zuccarellos landslagscomeback: - For en spiller!

Mats Zuccarello og Patrick Thoresen viste hvor viktige de er for det norske landslaget i comebacket, men Sveits ble for sterke i VM-premieren.

Foto med tillatelse: Erling Schjølberg

- For en spiller! Han strør om seg og finner den spilleren som har den beste muligheter hver gang. Utover i turneringen kommer han bare til å vokse og dra med seg de andre, sa V Sport-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm om «Zucca» som også ble kåret til Norges beste.

NHL-spilleren gjorde comeback for Norge og spilte sin første VM-kamp på åtte år fredag. Også Patrick Thoresen var tilbake på landslaget og viste sine kvaliteter blant annet da han serverte Markus Vikingstad 1-1-målet.

Men sveitserne var best, avgjorde i praksis matchen i midtperioden der de vant 3-0 og Tobias Johansson var skuddet over det som ble levert etter første pause.

5-2 i åpningskampen (40-15 i skudd) etter Michael Brandsegg-Nygårds sene redusering ble fasiten for Norge som nå møter Tsjekkia i Praha lørdag kveld.

- Vi fikk svar på at overtallsspillet kommer til å produsere utover i turneringen, sier Dahlstrøm.

Via drakten

Norge holdt unna da Sveits fikk matchens første overtall med Christian Kåsastul utvist og kunne også tatt ledelsen med Mats Zuccarello som regissør.

Minnesota Wild-stjernen serverte Eirik Salsten med en strålende pasning, men matchvinneren fra den siste NM-finalen ble stoppet av de sveitsiske målvakten.

Med ni minutter til første pause gikk det fort fremover med Sveits. Pucken endte hos Sven Andrighetto som sendte den videre helt opp i hjørnet bak Jonas Arntzen. Pucken touchet drakten til målvakten, men forandret ikke tilstrekkelig retning eller mistet fart nok til å hindre scoring.

- Veldig bra satt, bra kvalitet fra Sveits og slett, sa V Sport-ekspert Dahlstrøm på et tidspunkt i kampen der Sveits ledet 12-2 i skudd.

Fire minutter senere kom Norges første VM-mål. Laget vant igjen pucken i offensiv sone og Johannes Johannesen kom nær før Patrick Thoresen fikk tak i pucken og la den ut til Markus Vikingstad som utlignet.

Norge avsluttet også perioden sterkt og fikk en god mulighet til å ta ledelsen med Thoresen og Zuccarello i hovedrollene.

3-0 i midtperioden

Fire minutter ut i midtperioden fikk Romain Loeffel litt for god tid til å sikte og smalt inn 2-1-målet via metallet.

- Den er i snap-høyde. Tagbar. Den bør Arntzen kanskje ha, slo Dahlstrøm fast.

Stian Solberg kom nær 2-2 satt opp av Zuccarello før sveitserne slapp litt for lett til og Sven Senteler fant en åpning økte til 3-1.

Og da Tristan Scherwey straffet Norge hardt etter en Isak Hansen-feilpasning og la på til 4-1, virket oppgaven nær sagt umulig.

Nino Niederreiter satte inn nummer fem i overtall åtte minutter før slutt. Norge avsluttet matchen med to overtall og i det siste forsøket traff Michael Brandsegg-Nygård satt opp av Thoresen.