Lukk søk

Landslaget

December 14, 2023

Svarer på Myrvolds uttaks-kritikk etter 9-0-smellen: - Lever godt med hans mening

- Pinlig norsk hockeylandslag når man ikke tar med de beste, melder Anders Myrvold og får svar fra landslagssjef Tobias Johansson.

Foto: nitten.no

- Jeg lever godt med hans mening, og han er i sin fulle rett til å ha en mening om både vårt spill og våre resultater. Jeg har ingen problemer med å ta kritikk når vi taper 9-0 og spiller ganske svak hockey, men jeg syns det er feil forum han kommuniserer det i.

Det sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no dagen etter smellen mot Slovakia og noen timer før møtet med Latvia.

Norge lå under 8-0 etter to perioder onsdag kveld og tapte til slutt 9-0 i Bratislava.

- Pinlig norsk hockeylandslag når man ikke tar med de beste, skrev Vålerengas sportssjef Anders Myrvold på X etter matchen og fulgte torsdag opp med:

- Helt elendig i går. Hvordan skal man klare å selge norsk hockey til flere samarbeidspartnere? På et landslag SKAL de aller beste spillerne til enhver tid være med. Her var Roy Johansen helt unik. Han skapte en stolthet og ære av å bli tatt ut på det norske laget.

- Langt fra akseptabelt nivå

Myrvold peker også på at landslaget risikerer ikke å bli invitert til turneringer som Christmas Kaufland Cup i fremtiden med prestasjoner som onsdag kveld.

- Når det gjelder matchen er vi nok ganske enige. Vi er skuffet over måten vi fremsto på og da spesielt i vårt forsvarsspill. Vi har opplevd at vi har vært med i alle matchene tidligere, men det fungerte ikke i går. Prestasjonene og spillet over 60 minutter er langt fra akseptabelt nivå, erkjenner Johansson.

Konfrontert med Johanssons respons, sier Myrvold at det må være lov å komme med sin mening rundt et landslagsuttak.

- Om man gjør det i sosiale medier eller i intervjuform er opp til hver enkelt, spør du meg. Jeg er ganske klar, og det må han få høre også. Jeg har spilt for Norge i mange år og har et kjært forhold til landslaget, sier VIFs sportssjef til nitten.no.

- Jeg har vært med når det ikke har fungert, når det har fungert som best og vet hva som må til. Vi er en bitteliten hockeynasjon. Da er hvert eneste resultat veldig viktig. Til enhver tid skal de beste spillerne være med på landslaget, det er min klare mening. Det kan skje at folk takker nei og at det kommer forfall, men til enhver tid skal man bruke de beste. Også i turneringer som denne, sier Myrvold og fortsetter:

- Roy Johansen klarte å forandre dette da han tok over for Leif Boork. Det er ikke slik at alle skal få være med og alle skal kjenne på en tilhørighet. Gjør man jobben i klubben sin og er bedre enn de andre, da skal man bli tatt ut. Dette vet spillerne selv også. Landslaget er noe ekstremt spesielt. Det handler om stolthet og ære. Hver gang vi møtte opp med på samling med Roy, visste vi at det var den beste gjengen. Da kommer den tilhørigheten og stoltheten. Det er ekstremt viktig.

Yngre tropp

Da Johansson tok ut troppen til de to kampene i Bratislava, forklarte landslagssjefen at han ønsker at flere og yngre spillere får internasjonal matching og referanser på et høyere nivå samtidig som han ser behovet for å øke konkurransen om plassene på landslaget mellom samlingene og at flere føler de er nær en tropp.

Den støtter ikke Myrvold:

- Da burde man ha et utviklingslandslag som spiller mot Danmark B og Sverige B. På A-landslaget skal de beste være med til enhver tid. Slik det er nå risikerer man også at folk du må ha med sier nei takk fordi de kanskje ikke syns det er like stas lenger, sier Myrvold.

Johansson svarer «nei» på spørsmål om han angrer på at han ikke tok med flere rutinerte spillere til samlingen i Slovakia.

- Vi står for det valget. Vi valgte å gå for nytt og ungt slik at de får erfaring og ser hvor de står internasjonalt. I går fikk vi svar på at vi har en vei å gå, sier landslagssjefen.

- Dette med å ha med de beste hver gang er todelt. Jeg tror ikke det finnes noe samsvar på hvem som er best, og sånn er det jo. Vi ønsker å balansere nåtid og fremtid da vi står midt i et generasjonsskifte. Vi må gjøre det som er rett for oss i dag og samtidig investere i spillere for neste generasjon. Det er ganske komplekst. Før eller siden vi må teste nye spillere.

At Johansson ønsker å se noe helt annet av det norske landslaget mot Latvia torsdag kveld, er det ingen tvil om.

- Vi hadde en tydelig gjennomgang i formiddag. Spillerne skjønner dette selv også. Å tape 9-0 er én ting, men alle skjønner hvor mye bedre Slovakia var.

- Hva vil du se i kveld?

- Bedre spill uten puck i alle deler av banen, vi må flytte oss raskere, posisjonsmessig må vi ligge bedre i egen sone, vi må plukke opp spillere forsvarsmessig, gjøre det vanskelig for Latvia å skape målsjanser. Jeg tror vi slapp til 23 sjanser i går inkludert målene. Man ønsker å ha fire-seks sjanser imot for å kunne vinne.

Under VM i nettopp Latvia i mai, noterte Norge en defensiv rekord. Siden VM-turneringen endret format i 2012, har landslaget aldri sluppet inn færre mål (17).

Forfall

Etter det opprinnelige uttaket kom det forfall fra Trym Gran (Storhamar), Isak Hansen (Sparta), Johannes Johannesen (Rögle), Daniel Bøen Rokseth (Vålerenga), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins) og Eskil Wold (Nybro).

Inn kom Henrik Holm, Emil Wasenden, Christian Kåsastul, Tobias Bjercke Larsen, Eskil Bakke Olsen og Vegard Faret.

Landslagstroppen:

Tobias Johansen Breivold, Vålerenga
Henrik Holm, Stavanger Oilers
Sander Vold Engebråten, Jukurit
Emil Wasenden, Frisk Asker
Christian Kåsastul, HC Pustertal Wölfe
Max Krogdahl, Östersund
Jesper Martinsen Lilleberg, Sparta Sarpsborg
Tobias Bjercke Larsen, Färjestad
Kristian Østby, Stavanger Oilers
Gustav Willman Borvik, Mora
Simen André Edvardsen, BIK Karlskoga
Patrick Elvsveen, Stavanger Oilers
Michael Brandsegg-Nygård, Mora
Thomas Olsen, Vålerenga
Thomas Berg-Paulsen, Malmö Redhawks
Håvard Østrem Salsten, Sparta Sarpsborg
Noah Steen, Mora
Andre Bjelland Strandborg, Stavanger Oilers
Mathias Trettenes, Stavanger Oilers
Petter Vesterheim, Mora
Eskild Bakke Olsen, BIK Karlskoga
Vegard Faret, Lørenskog

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form