May 22, 2021

Svak midtperiode ødela VM-åpningen: - Brutalt

Det var jevnt i skuddstatistikken, men et solid Tyskland ble et nummer store i spillets avgjørende faser i VM-åpningen i Riga.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Latvia slo Canada og Danmark fulgte opp med seier mot Sverige, men Norge klarte ikke overraske positivt i Arena Riga lørdag formiddag.

Det norske laget hang bra i første periode i åpningskampen og hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen tidlig, men 16 sekunder før første pause kom tyskernes ledermål. Og nedturen fortsatte kort tid ut i det som skulle bli en blytung andre periode.

Marerittperiode

Tyskland økte i overtall mens Emil Martinsen Lilleberg satt utvist, tre minutter senere kom 3-0-målet og da Lukas Reichel satte inn 4-0 midtveis i kampen var VM-åpningen ødelagt av personlige feil og tabber man ikke kan tillate seg på dette nivået.

- Her er vi blitt brutalt straffet for feilene vi har gjort, uttalte Viasat-kommentator Morten Langli under TV-sendingen.

Lilleberg reduserte før perioden var over, og tente et bittelite håp, men de norske guttene kom aldri nær ved å true Tyskland resten av oppgjøret. Snaue fem minutter ut i siste periode satte Lean Bergmann inn 5-1.