Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 22, 2023

Storhamar snur i ID-saken - VIF-fans utestenges ved lignende hendelser

Vålerenga-fansen slipper ID-kontroll i CC Amfi torsdag, men kommer ikke inn i hallen senere denne sesongen dersom søndagens hendelser gjentar seg i den tredje semifinalen.

Foto: Privat

Vålerenga-supporterne reagerte kraftig og truet med boikott da Storhamar tirsdag kveld informerte om at billettsalg til semifinale tre ville skje gjennom eget skjema og at «legitimasjon vil bli avkrevd ved inngangen».

Onsdag ettermiddag melder Storhamar på sin hjemmeside at ID-sjekk utgår fra arrangørens side. Samtidig viser klubben til vedtak fra Norges Ishockeyforbund og skriver følgende:

«Dersom det skjer lignende hendelse i forbindelse med semifinale 3 eller senere, fører dette til utestengelse av Vålerenga-supportere for resten av sesongens kamper på Hamar».

Det betyr i så fall semifinale fem på Hamar mandag og en eventuelt sjuende kamp fredag 31. mars. I forbundets vedtak kommer det også frem at Vålerenga bøtelegges.

«Vålerenga Ishockeyklubb Elite, som bortelag, ilegges bot på kr 20.000 for påtent bluss og avfyrt en rakett av personer som ifølge rapportene tilhører bortelagets supportere».

Håper på internjustis

I forkant av søndagens første semifinale i CC Amfi, ble oppførte gjerder på tribunen bak mål fjernet av Vålerenga-supportere og blinkere fyrt opp før dropp.

«Med bakgrunn i at det foreligger en så kraftig mulig sanksjon håper vi at dette vil være nok til at internjustisen blant alle Vålerengas lojale fans er sterk nok til at vi kan unngå episoder som opplevelse som ubehagelig og skremmende for de mange barna som er en del av Storhamar-familien» skriver Storhamar på sin hjemmeside.

- Dette skulle virkelig bare mangle. Jeg håper de aldri finner på noe sånt tull igjen. Nå er vi ferdige med det og klare for å fylle opp feltet igjen torsdag, sier avtroppende Klanen-talsmann Jonas Nilseng Almaas til nitten.no.

Vålerengas administrasjon har ikke kommentert Storhamars håndtering av billettsalget, som omhandlet ståplassene på midtfeltet X bak mål i CC Amfi, tirsdag.

- Jeg har ikke lest så mye om det, men det er klart vi vil ha fansen på plass, sa Vålerenga-trener Fredrik Andersson til nitten.no etter onsdagens formiddagsøkt på Jordal.

Onsdag ettermiddag har Storhamar åpnet opp salg av 500 billetter på felt X og M bak mål.

Reagerte kraftig

- Dette har naturligvis skapt store reaksjoner i VIF-miljøet og flere har allerede gitt uttrykk for at de ønsker å boikotte alt av kamper arrangert av Storhamar. Vi ble bura inne sist og nå må vi brette ut diverse personlig informasjon via en tildelt link. Det ser igjen ut som en løsning som er amatørmessig utført og nok en boost for å terge på seg bortefansen. Jeg skjønner ikke hvorfor Storhamar velger å gjøre dette når forrige kamp på Hamar gikk såpass greit.

Det sa Klanens Almaas til nitten.no tirsdag morgen etter at Hamar Arbeiderblad først hadde omtalte de nye Storhamar-rutinene onsdag.

Påtroppende Storhamar-styreleder Njål Berge omtalte selv grepet som en overreaksjon overfor HA og sa han forsto de mange og kraftige reaksjonene fra VIF-leiren.

- Vi synes selv det er helt håpløst at vi må gjøre dette. Men hva skal vi gjøre når ting kastes fra bortefeltet mot andre tilskuere - og barnefamilier går hjem fordi barna blir redde? Jeg savner vel at man tar dette like alvorlig i hockeyen som fotballen. Hvis det hadde vært en instans som kunne utestenge de menneskene som vi vet navnene på kunne vi gjort noe. Nå er vi nesten maktesløse. Jeg håper dette idiotiske tiltaket gjør at familier føler de kan gå trygt på kamp, men jeg tviler dessverre på at det vil være nok. Vi må i hvert fall gjøre det som står i vår makt, skriver han i en SMS til HA.

Almaas hos Klanen etterlyste på sin siden bedre dialog.

- Ulovlig pyro straffes med bøter. Ikke med de greiene her. Rammen var herlig før første dropp. Når det kommer til gjerdene var det vel en lavoddser at de ble ødelagt. Et stappfullt felt er best uten høye gjerder. Her tok vi oss til rette for egen velvære.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form