Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 30, 2023

Storhamar-helten: - Utrolig deilig å slå dem ut

JORDAL (nitten.no) For Eskild Bakke Olsen betydde det ekstra mye å bli matchvinner på Jordal og sende Vålerenga ut av sluttspillet.

Foto: nitten.no

- Jeg har nesten ikke ord! Å bli matchvinner her i kamp seks ... Det er det ikke mange som får oppleve. En syk følelse. Det er utrolig deilig å slå dem ut, sier Olsen til nitten.no.

Hamar-gutten var et eneste stort glis utenfor Storhamar-garderoben onsdag kveld. Et par timer tidligere brukte han kun 41 sekunder på å sende gjestene en ledelse han selv doblet i midtperioden.

2-1-seieren sørget for 4-2 i matcher og finaleplass mot Stavanger Oilers mens sesongen er over for Vålerenga.

- Det har vært tøft hele veien, men man så kanskje nå at vi orker litt mer. Vi har gått på litt flere folk og holdt hele veien. Det er den følelsen jeg sitter med nå pluss at vi har litt mer kvalitet når det skal avgjøres. Og det er en deilig følelse.

Hockeygener

Eskild Bakke Olsen er sønn av Storhamar-legenden Tom Erik og barnebarn av Vålerenga-legenden Per «Lill-Pettern» Skjerwen Olsen.

Da betyr det litt ekstra å bli den avgjørende spilleren i den sjette semifinalen mellom de to rivalene.

- Det er så mye historikk her med bestefar og fatter'n. Det betyr så mye å vinne mot disse her. Det er bare utrolig deilig. På en måte har jeg en fot i begge leirer med bestefar og fatter'n, men det er heldig for meg nå at han valgte Storhamar, sier Olsen junior og ler.

I pressesonen på Jordal er det Olsen som er mest etterspurt sammen med ikonet Patrick Thoresen og pappa Petter. Noen meter lenger bort står Vålerengas Tommi Taimi og snakker med lagkompisen fra forrige sesong - David Booth.

- Det er så mye adrenalin. Dette var en utrolig sterk seier som vi må nyte litt så skal vi være klare igjen på mandag, sier den 21 år gamle Storhamar-helten.

Olsen-dobbel

Det tok kun 41 sekunder onsdag før Olsen fikk en enkel jobb med å styre inn ledermålet foran svingen med Storhamar-fans. Pucken gikk via skøyta til Peter Quenneville og landet hos Hamar-gutten som ikke kunne unngå å score.

Storhamar dominerte mot et Vålerenga som pådro seg utvisning på utvisning og burde ledet mer da Olsen åtte minutter før andre pause lurte Tobias Johansen Breivold som kom inn for en skadet Micth Gillam.

5259 tilskuere så Taimi redusere fem sekunder før slutt, men det var for lite for sent. Vålerenga er ferdigspilt mens Storhamar gjør seg klare for første NM-finale mandag.

- Jeg gleder meg veldig! Vi er veldig revansjelystne etter å ha røket 4-0 der i fjor. Da kom vi skjevt ut, men nå syns jeg vi står ganske likt. Begge lag fylte opp troppene etter jul og var formlagene i serien. Det blir en tøff batalje, spår Olsen.

- Er det en fordel å ha spilt tøffe semifinaler hele veien kontra Oilers som får mer hvile?

- Jeg vet ikke. Man kan sikkert se det der litt begge veier. Kanskje det er et pluss å ha tøffe matcher i beina, jeg vet ikke.

f

d

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form