Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 22, 2023

Storhamar gratulerer Lørenskog: - Vi dro til Gardermoen usikre på om vi ville tape tre poeng eller lande i Stavanger

Storhamar-leiren støtter Lørenskog-trener Niklas Andresens utspill og gratulerer med tre poeng etter at Stavanger Oilers ikke kom seg til Østlandet torsdag ettermiddag.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Slik vi opplevde dette tidligere i høst, kunne vi da miste tre poeng, sier Storhamar-assistent Mattias Livf til nitten.no.

- Det er bare å gratulere Lørenskog med tre poeng på 60-årsjubileet uten å svette. Dette er dårlig håndverk av Oilers, og det må de betale for hvis forbundet gjør riktig.

Det var den svært tydelige talen fra Storhamar-trener Petter Thoresen retning gamleklubben i Hamar Arbeiderblads «Rinkside» etter 4-1-seieren i Asker torsdag kveld.

Assistent Livf skrev på Twitter at han «regner med» tre poeng til Lørenskog. Overfor nitten.no dagen derpå understreker svensken at det også var for å provosere frem en debatt som en følge av en hendelse tidligere i høst.

Slik også Hamar Arbeiderblad har omtalt var det meldt dårlig vær da Storhamar skulle fly til nettopp Stavanger for å møte Oilers 21. oktober.

«Force majeure»

Da klubben tok kontakt med Norges Ishockeyforbund dagen i forveien, skal de ha fått til svar at «det er kun force majeure (krig, naturkatastrofer o.l.) som kan gi rett til ny kamp/flytting av kamp» siden klubben da var kjent med utfordringene.

Storhamar skal samtidig ha fått beskjed om å velge en reisemåte som sikret at laget rakk frem til oppsatt kamp. De falt ned på å vente, dro til Oslo lufthavn på kampdagen og flyet landet som normalt på Sola.

- Men vi dro til Gardermoen usikre på om vi ville tape tre poeng eller lande i Stavanger. Så får vi se hvordan de tolker regelverket denne gangen. Om klubbene trenger å dra på seg ekstra kostnader med reise dagen før eller ikke blir interessant å se, sier Storhamar-assistent Livf til nitten.no.

- Hvordan opplevde dere dialogen med forbundet den gang?

- Er det slik reglene er, så må man akseptere det. Vi kunne dratt dagen før med buss og tatt en ekstra overnatting, men valgte å ta en sjanse. Jeg regner med alle lag får samme behandling, sier Livf.

I Norges Ishockeyforbunds kampreglement kan man lese følgende under punkt 3-5 - kampens begynnelse, ventetid, følgene av å utebli:

1. En berammet kamp skal begynne til fastsatt tid.
2. Et gjestende lag plikter å benytte befordringsmiddel som sikrer at laget er fremme i god tid før kampen.
3. Har et lag ikke møtt i spilleklar stand innen en ventetid av 15 minutter, og uten lovlig forfall skal saken betraktes som uteblivelse, og behandles etter reglene i § 8-1.

Forbundet svarer

Konstituert generalsekretær Petter Salsten sier dette til nitten.no om den utsatte kampen og Storhamars opplevelse fra tidligere denne høsten fredag:

- Ut fra det vi vet var det ingenting dagen i forveien som tydet på at flyene ikke skulle gå. Da denne saken dukket opp, satt de på flyplassen. Flyet ble tatt av vinden og skilte seg fra flytrappen. Denne type hendelser kan man ikke forutse, kampen flyttes og settes opp på nytt.

- Når det gjelder saken med Storhamar ville Oilers fått akkurat samme beskjed i samme situasjon. Og Storhamar ville fått samme beskjed dersom det dukket opp en hendelse da de satt på Gardermoen. Så er spørsmålet om man ønsker det slik i norsk hockey at du blir pålagt å reise dagen før for å ta dette ut av spill. Jeg tenker det er klokt å ha det slik vi har det nå. De få gangene noe slikt oppstår, fatter vi vedtak og setter opp kampen på nytt. Det er min klare holdning, sier Salsten.

Oilers-troppen skulle opprinnelig ta et fly som skulle ta av klokken 13:30 torsdag, men stormen «Pia» sørget for stadige utsettelser og kansellerte avganger på Sola.

Etter hvert ble man enige om at hvis ikke kampen kunne starte senest klokken 20, ville den bli utsatt.

- Jeg ser ingen grunn til at ikke seieren skal tildeles oss. Det tilsier vel regelverket også. Enten burde de reist tidligere eller hatt et annet fremkomstmiddel tilgjengelig. Det går både buss og tog, sa Lørenskog-trener Niklas Andresen til nitten.no.

- I utgangspunktet skulle det ikke være noe problem å reise på det tidspunktet vi faktisk skulle reise. Været kan man ikke gjøre så mye med. Det er ingenting annet vi ville enn å spille kampen. Hva slags hjemmel de har for å kreve poengene, har jeg ingen anelse om. Jeg har ingen kommentar til det, sa Oilers-leder Terje Haukali til nitten.no torsdag kveld.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form