Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 1, 2022

Stor interesse for hett derby i Stjernehallen: - Folk begynner å våkne

Et brennhett og intenst lokaloppgjør mellom nummer én mot nummer to på tabellen. Det er rammen foran torsdagens møte mellom Stjernen og Sparta i Fredrikstad.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi håper det blir fullt her nå, ja. Vi merker det godt på interessen fra samarbeidspartnerne og byen generelt. Folk begynner å våkne. Og det er moro! Veldig stas, sier daglig leder i Stjernen, Anders Åsle, til nitten.no.

Mandag kveld var det «et par hundre» ståplasser igjen i Stjernehallen, men alle sitteplassene torsdag kveld er fylt opp. Målet er smekk full hall og drøye 2000 tilskuere.

- Det er viktig for oss å få frem at det ikke er helt utsolgt enda. Det snakkes om utsolgt siden det ikke er igjen sitteplasser, og folk tror kanskje ikke det er mulig å få se matchen, men vi har en god del ståplasser i hallen, sier Åsle.

- Det kan også dukke opp noe de neste dagene dersom samarbeidspartnere og sesongkortinnehavere sier fra seg sine plasser, men erfaringsmessig er dette kamper hvor de ønsker å benytte dem.

Venter på ny arena

Pene 1977 mennesker møtte opp for å se gratiskampen mot Grüner forrige torsdag. Med Østfold-derby og toppkamp satser Åsle på at det ikke finnes én ledig plass torsdag kveld.

- Vi har fylt opp bra den siste tiden. Det er jo stor interesse her, men det er ikke til å komme bort fra at fasilitetene er ødeleggende. Med ny arena tror jeg vi kunne hatt 3-4000 tilskuere på disse kampene, sier Åsle.

- Litt kjedelig å tenke på?

- Ja, det er det, men det må vi leve med. Vi venter på litt nyheter om arena nå i november så vår vi se. Kommunen skal ta noen beslutninger om noen uker. Drømmen om Arena Fredrikstad lever videre, sier Stjernen-lederen.

Kollega Darren Treloar, sportssjef i klubben, sa følgende om interessen i byen til nitten.no tidligere i høst:

- Veldig bra. Jeg vil si vi har ligaens beste supportere. Folk har møtt opp og skapt en herlig stemning både her hjemme og på bortekamper. De har virkelig hjulpet oss. Hockey betyr mye for folk i Fredrikstad.

Forsterker

Stjernen vant alle fem derby-kampene i fjor, fire av dem med sifrene 3-2, og tok også første stikk denne sesongen med 4-3-seier i Sparta Amfi for en snau måned siden.

- Det er veldig kult at lagene fra Østfold henger så bra med. Det er nesten for godt til å være sant. Veldig moro! Så får vi se de neste årene hvor lenge det er mulig med de fasilitetene vi har. Over tid utgjør det en forskjell at noen har x antall millioner mindre å bruke enn en del andre lag, sier Åsle.

- Dette er årets kamp så langt for Stjernen?

- Ja, sesongen er lang og det er mye kamper igjen, men så langt er det nok det! Sparta kommer fra sterke strake seirer mot gode lag så det blir helt sikkert kjempetøft både nå og på lørdag mot Storhamar. Men det er mye kule kamper hele veien for tiden i norsk hockey, og det liker vi!

Med Brendan Ellis og Emil Buskoven ute, hentet Stjernen mandag tilbake Albin Lindgren på en kontrakt frem til jul. Klubben jobber nå med å få svensken spilleklar til torsdagens derby.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form