Kamprapport

September 11, 2021

Et hardtkjempende Stjernen slo gullfavoritten Vålerenga

Gullfavoritten VIF fikk det tøft i Stjernehallen, hvor de møtte et hardtkjempende Stjernen som gjorde ting vanskelig for Oslo-laget. En god Jørgen Hanneborg sørget for at "Iskrigerne" måtte reise poengløse hjem til hovedstaden.

Årets første TV-kamp åpnet med et smell hvor publikum fikk oppleve to lag som gikk ut i et høyt tempo og skapte sjanser begge veier. Det var tydelig at publikum hadde savnet å være på ishockeykamp, for det var overtenning blant de 939 fremmøte i Stjernehallen denne lørdagskvelden. Et hardtkjempende Stjernen stod i mot VIF-presset og vant til slutt 3-1.

Stjernen ut i hundre

Hjemmelaget tok kommandoen i kampen, og var nærmest etter 1.54 da Fredrikstad-gutten Mikael Mikalsen fikk sjansen alene i slottet, men forsøket ble stoppet av VIF-keeper Steffen Søberg. Spillet bølget litt frem og tilbake i starten hvor begge lag hadde muligheten til å ta ledelsen.

Stjernen skulle få den første scoringen i overtall etter 6.32, hvor Vålerenga fikk lagstraff for seks mann på isen. Arttu Niskakangas fikk stå alene på bakerste stolpe etter assist fra forlenget mållinje av Tyler Coulter. Vålerenga var nære ved å utligne etter 9.20 hvor Martin Røymark ble spilt fri på høyre kanten og smalt pucken i metallet bak en sjanseløs Jørgen Hanneborg.

Minuttet senere økte hjemmelaget sin ledelse til 2-0. Mikalsen vinner pucken og slipper den ut i slottet til Ole Einar Andersen som har blitt med på kontringen fra backplass. Backen finner en åpning bak Søberg, til enorm jubel fra et elektrisk hjemmepublikum. Bortelaget sleit veldig med å bryte i gjennom et kompakt hjemmelag som gjorde VIF-spillerne frustrerte. Aksel Sundberg pådro seg en unødvendig utvisning i offensiv sone, men heldigvis for spillerne i kongeblått så slapp de unna med skrekken, selv om Andreas Heier bommet på åpent mål for hjemmelaget.

Skudd i den første perioden: 16-12

VIF hevet seg

Bortelaget fortsatte der de slapp i den første perioden med å være udisiplinerte, men igjen stoppet Steffen Søberg det som kom fra Stjernen. Hjemmelaget kom ut i den andre perioden med enorm energi, og det hadde ikke vært ufortjent om hjemmelaget hadde økt sin ledelse. Vålerenga spilte seg mer og mer inn i kampen, og Colin Spaberg Olsen var farlig frempå for bortelaget. Bortelaget skulle imidlertid få sin første scoring for sesongen da de fikk mulighet i overtallsspill. Landslagsbacken Stefan Espeland får sendt i vei et skudd på mål som går helt opp i den vestre krysset for Jørgen Hanneborg. Scoringen ga energi til Oslo-laget som vokste seg mer og mer inn i kampen, og det kunne fort blitt 2-2 da de fikk nok et overtallsspill.

Det gjenstod ett minutt av perioden, hvor hjemmelaget fikk spille fem mot fire, hvor Martin Røymark dekket et skudd med skøyten. VIF-spilleren mistet stålet på sin skøyte og sleit med å komme seg ut av egen sone og til spillerboksen. Stjernen fikk aldri utnyttet den situasjonen og dermed vant bortelaget perioden 1-0.

Skudd i den andre perioden: 7-12

Massivt VIF-press

Før den tredje perioden startet så hadde Steffen Søberg kastet inn håndkle for bortelaget, og inn kom 2.keeper Tobias «Tuben» Breivold. Tempo i denne tredje perioden falt veldig de første minuttene, og det var tydelig at ingen av lagene ønsket å gjøre feil i den siste perioden. Etter ni minutter så måtte hjemmelaget stå i mot et massivt VIF-press som virkelig kjørte kampen og jaget en utligning. Men takket være en god Jørgen Hanneborg, så fikk VIF problemer med å skyte hull i landslagskeeperen til Stjernen.

Med to minutter igjen pådro Tommi Taimi seg en utvisning som gjorde det vanskelig for bortelaget å gi seg selv en mulighet til å plukke ut Breivold i målet og spille 6 mot 5. Stjernen var nær ved å punktere kampen ved Austin Cangelosi som treffer metallet. VIF prøvde et desperat forsøk med å ta ut Breivold å spille fem mot fem. Tyler Coulter fikk æren av å sette spikeren i kista med å sette pucken i åpent mål etter store protester fra VIF-leieren, da deres utviste spiller ikke fikk komme ut til tiden.

Skudd totalt i kampen: 28-32

Jørgen Hanneborg ble kåret til Stjernens beste spiller. Colin Spaberg Olsen fikk prisen hos Vålerenga

MS snudde og vant

I den andre oppgjørene denne lørdagskvelden så fikk Sparta få problemer i bortemøte mot Grüner, hvor Kristian Jacobsson noterte seg for et mål og to assist. Storhamar fikk uventende problemer, men Patrick Thoresen sørget for at Hamar-supporterne kunne puste lettet ut etter å ha beseiret Ringerike i den gamle OL-amfin.

På Manglerud ble det mer dramatisk, hvor bortelaget Lillehammer hadde alle poengene i lomma etter at de ledet 3-1 etter den første perioden, men endte med å kun reise hjem til Lillehammer med et poeng.