Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 2, 2021

Stjernen-profil klar for Sparta: - Spesielt

Maksims Ponoramenko har skrevet under en avtale med Sparta.

Ponomarenko har de tre siste sesongene spilt for Stjernen hvor han den siste sesongen også var assisterende kaptein for Fredrikstad-laget.

Nå velger han å skrive under for Sparta.

Etter det nitten.no erfarer så er dette en billig løsning for Sparta, men hovedpersonen selv vil ikke si så mye om sin kontrakt:

- Haha. Jeg vil ikke si så mye om min kontrakt med Sparta. Men jeg gleder meg til å oppleve dette fra "den andre siden", forteller han.

Gleder seg

Backen, som nå befinner seg i Latvia, forteller at Stjernen hadde muligheten til å signere ham.

- Ja, jeg kunne tenkt meg en langtidskontrakt i Stjernen, men sånn ble det ikke. Det kom aldri noe konkret tilbud fra klubben, så da så jeg etter andre muligheter og Sparta ønsket at jeg skulle spille for dem.

- Spesielt å bytte fra Stjernen til Sparta?

- Det blir moro. Det er mer spennende å bytte mellom de to klubbene enn å gått til Vålerenga eller Stavanger. Det er jo rivalisering mellom klubbene, så det blir gøy.

Ponomarenko er kjent for sin tøffe spillestil, og legger ikke skjul på at han gleder seg til første lokaloppgjør.

- Det kommer til å bli en del taklinger når vi skal møte Stjernen. Det kan jeg skrive under på. Og det kommer ikke til å bli noen baklengsmål når jeg er på isen, forteller han lattermildt.

Flytter til Sarpsborg i juli

Selv om han nå måtte reise tilbake til Latvia av personlige årsaker, så vil Sparta-signeringen ankomme Sarpsborg i juli.

- Jeg kommer tilbake til Norge i mai for å være litt i Oslo før jeg flytter 1. juli. Det blir en del treningstimer i hovedstaden før jeg hilser på mine nye lagkamerater i Sparta.

Selv om bytte av klubb føles spesielt for mange, så tenker ikke Ponomarenko på den måten.

- Jeg har mange kompiser i Stjernen, og kommer alltid til å ha det. Men for meg så måtte jeg finne noe annet når tingene ble som det ble. Nå skal jeg bo i Sarpsborg etter å ha bodd flere år i Fredrikstad. Litt spesielt blir det, og jeg er forberedt på at det kan komme mange meldinger rundt av å flytte, men det er bare gøy.

- Folk må ikke glemme at jeg ikke er Stjernen-gutt så for meg blir det ikke like spesielt å bytte klubb som spillere som er fra Fredrikstad eller Sarpsborg.

Nilsen er fornøyd

En som virkelig er fornøyd er Sjur Robert Nilsen. Treneren ser på backen som en erstatning for Emil Lilleberg som neste år skal spille for Oskarshamn.

- Vi trengte en sterk og tung back etter at Lilleberg reiser til Sverige neste sesong. Og når Maksims navn ble spilt inn, så sier det seg selv at vi måtte gjøre et forsøk på å få han til oss.

Latvieren er kjent for å trene hardt og med det passe godt inn hos Sparta som har vært kjent for å være et godt trent lag.

- Han er bra trent, og vil nok passe godt inn i den treningskulturen vi har bygd opp i Sparta. I følge rapportene så er det en blid og sosial gutt som også vil markedsføre klubben utenfor isen på en god måte. Og slike spillere ønsker vi oss i Sparta.

Sparta vil på sine Facebook-sider ha en direktesending av denne nyheten. Den kan du følge her!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form