Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 28, 2021

Oilers ny serieleder etter at de knuste Stjernen i Fredrikstad

Fjordkraftligaen fikk en ny serieleder etter at Stavanger Oilers slo Stjernen 5-0 i toppoppgjøret denne søndagen. Dermed fortsetter Oilers-marerittet for Fredrikstad-laget.

Søndagen bydde på en skikkelig toppkamp i Fredrikstad hvor tabellnaboene Stjernen og Stavanger Oilers skulle gjøre opp om poengene. Stjernen har vært en stor overraskelse denne sesongen, men hadde til gode å slå laget fra vestlandet.

Ineffektiv hjemmelag

Hjemmelaget Stjernen åpnet som vanlig hjemme i Stjernehallen med fart og aggressivitet på menyen. Og de fikk betalt i å få spille flere overtall uten at det lyktes for rødbuksene. Istedenfor så var det bortelaget Oilers som fikk den første scoringen denne søndagen, da Markus Søberg utnyttet en markeringsfeil etter en dropp i Stjernens sone. Etter scoringen ble det noe tamt over hjemmelaget og i hallen generelt. Stjernen styrte mye av spillet, men Oilers hadde gjort hjemmeleksen sin og spilte fornuftig og kompakt i egen sone hvor Henrik Holm spilte godt i Oilers-målet.

- Jeg fikk et par solide redninger i begynnelsen av kampen som ga meg selvtillit, forklarer Henrik Holm etter kampslutt.

- De foran meg gjør en enklere jobb for meg også, og vi vet at vi er vanskelig å møte da vi er så disiplinerte som vi er i dag, avslutter sisteskansen til Oilers.

Dommerne i fokus

I midtperioden fikk Stavanger Oilers muligheten i overtall, og da hjemmelaget ikke tok var på sine muligheter i den første perioden så tok bortelaget virkelig vare på sin. Ludvik Hoff sendte bortelaget i føringen med 2-0 etter at hjemmelagets trener Anders Olsson var forbannet over dommeren da de mente at det skulle vært avblåst for håndpasning i forkant av scoringen. Selv om Stjernen styrte mye av spillet, så var skuddforsøkene til hjemmelaget av det mindre bra slaget. Etter halvspilt kamp så hadde hjemmelaget kun fyrt av 11 skudd mot Henrik Holm. Bortelaget derimot hadde 16 skudd mot Jørgen Hanneborg.

Stjernen-trener Anders Olsson var irritert på dommerne etter 2-0 scoringen til Oilers.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, men Holm var fortsatt i det umulige hjørnet. Den største sjansen i perioden fikk Jonathan Hermanson da han fikk skutt fra skrått hold. Bortelaget fortsatte sitt gode defensive spill og frustrasjonen spredde seg i Stjernen-leieren mer og mer utover i midtperioden. Magnus Eikrem Haugen var metallet unna å redusere for hjemmelaget som virkelig hadde fortjent en scoring.

- Vi er naturligvis skuffet, men visste at denne dagen ville komme. Det var en fortjent seier til Stavanger Oilers i dag, oppsummerte Stjernen-trener Anders Olsson etter kampen.

- Hva gikk galt?

- De var disiplinerte og spilte kompakt i egen sone. Vi kommer ikke helt riktig inn på deres målvakt i dag. Men vi må ikke glemme at vi heller ikke har spilt toppkamper så ofte, så dette var en ny reise for oss, avsluttet Olsson som også var skuffet over manglene uttelling i overtalsspillet.

Sjansebonanza

1812 tilskuere fikk se et heltent hjemmelag som virkelig kjørte på for en redusering tidlig i den tredje perioden, men dette virket som dagen hvor ingenting stemte for hjemmelaget. Samt et godt bortelag som var disiplinerte i egen sone. Stjernen dominerte fullstendig i starten av den tredje perioden, hvor tempo hadde blitt skrudd opp betraktelig fra midtperioden. Bortelaget Oilers kunne drept kampen med 3-0 da Jarrett Burton fikk en sjelden mulighet med 12 minutter igjen av tredje periode, men skuddet ble stoppet av Hanneborg. Melodien ble den samme i den tredje perioden, hvor Stjernen bommet på flere store sjanser og Stavanger Oilers scoret. Andreas Klavestad fikk komme alene med Hanneborg og gjorde ingen feil. Stjernen prøvde febrilsk å kappe ned Oilers sin ledelse med å ta ut keeper med fem minutter igjen, men da gikk det som det ofte gjør ved åpent mål. 4-0 ble signert Dan Kissel. Bortelaget stoppet ikke der, for bare sekunder senere fikk Markus Søberg komme alene med Hanneborg. Søberg feiet pucken helt oppe i vinkelen, og satte et punktum med 5-0.

- Vi gjør ikke mål og de scorer på sine sjanser. Derfor vinner de over oss i dag, fortalte en skuffet Magnus Eikrem Haugen til nitten.no etter kampslutt.

- Vårt powerplay er for dårlig, og da vi ikke får uttelling i spill fem mot fire så er det typisk at de scorer på de sjansene de får, avslutter den storvokste backen.

En sterk og god bortekamp av Stavanger Oilers som med seier tok over som serieleder i Fjordkraftligaen.