Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 27, 2021

Stjernen-leder om signeringene: - Vil ikke kalle det kjøpefest

Stjernen har kommet i fokus med sine signeringer denne våren. Nå forklarer ledelsen sin plan og modellen rundt klubbens AS som ble opprettet i 2019.

Stjernen sleit med en gjeld og var under handlingsplan fra forbundet i 2019, men kort tid etter et ekstraordinært styremøte en sen mai-kveld ble gjelden slettet, slik at de kunne innfri ishockeyforbundets innstilling om å ha positiv egenkapital før 31. desember 2019.

Austin Cangelosi ble tidlig klar for Stjernen fra Lillehammer. I går kveld ble Brendon Ellis klar for Stjernen. Også han fra Lillehammer.

- Vi øker budsjettet fra år til år. Jeg vil ikke kalle dette for noen kjøpefest som jeg leser at det blir uttalt. Vi kommer til å hente inn flere spillere, så da kan de forberede seg på å skrike mer, uttaler styreleder og aksjonær Truls Navestad til Nitten.no.

Strategiplan

Aksjeselskapet Stjernen AS har fremlagt en strategiplan som skal sørge for at Stjernen skal få utvikle seg sakte, men sikkert frem mot toppen av norsk ishockey.

- Planen er at klubben Stjernen Elite skal få tilført penger hvert år fra et AS som ble opprettet. Via de nye investorene så subsidierer de til driften hver sesong, forteller daglig leder i Stjernen Anders Åsle.

At det går rykter om en kjøpefest i Stjernen, er noe Åsle ikke forstår seg mye på.

- Det er ikke mer voldsomt enn det har vært de siste årene. Folk glemmer at det går spiller ut også. I sum så er regnestykket ganske likt, hvor vi har økt budsjettet litt i tråd med den planen vi har hatt fra to år tilbake, fortsetter han.

- Og vi opplever en bra respons fra sponsormarkedet der ute, og vi signerer flere avtaler enn tidligere. Kan vel være så ærlig og si at vi aldri har startet så tidlig med å jakte sponsorer som vi har gjort før denne sesongen. En stor velvilje hos våre sponsorer, forteller han til nitten.no

Stjernen-leder Navestad tar også rykteflommen med knusende ro, og forstår de som tror at regnestykket på spillerne blir annerledes.

- Vi har brukt mindre penger på samme tidspunkt i fjor. Hvis du ser på spillerne vi har fått, kontra de vi har mistet så forstår jeg ikke hvorfor folk tenker slikt. Men hvis alle tror at spillerne vi har hentet nå koster mer, så har jeg forståelse for at folk kan tenke den veien, forteller den tidligere Stjernen-spilleren.

- Hvor lenge og hvor mye spytter AS inn i Stjernen Elite, Truls?

- Ønsker ikke å si noe sum, men det er en økning fra år til år. Nå ble vi enige om å forlenge det samarbeidet fra 2022 til 2023 grunnet omstendighetene som har vært det siste året.

Ønsker å bli blant de beste i Norge

Klubben legger ikke skjul på at deres mål er å bli blant de beste i Norge. Og får å komme ditt må du ha spillere med kvalitet i følge Åsle.

- Vi har sagt at vi skal bli blant de beste i hockey-norge og det mener vi. Og da må vi hente spillere som vi føler kan ta oss ditt, samtidig som vi skal ta vare på de yngre spillerne i klubben som på sikt kan bli a-lagsspillere.

Og den lokale stammen er viktig for aksjonærene.

- Det vi har sagt er at vi ønsker oss en viss andel av troppen skal bestå av lokale spillere, samt at spillerne som kommer inn skal være bedre eller inneha kvaliteter som vi ikke har fra før, forteller Navestad.

- Klubben tar seg av sport, men vi styrer summen som klubben får hvert år, fortsetter han.

- Hvorfor har ikke dette kommet tydeligere frem, Navestad?

- Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å ligge lavt i terrenget, og la klubben styre med sitt. Det jobbes bra på kontorene, så signalene er meget bra frem mot en ny hall. Jeg ønsker ikke å blande meg inn i sport. Det får Darren ta seg av. Eneste jeg bryr meg om er at spillere vi signerer innehar kvalitet. Så tar vi heller av oss det kommersielle, forteller Navestad som også spilte i Bergen Flyers under sin hockeykarriere.

Ler av Nilsen

Sparta-treneren var tidlig ute i lokalavisen Fredriksstad Blad og uttalte at spillerne som dro til Stjernen, reiste ikke ditt fordi byen var så fin. Denne uttalelsen fikk Stjernen-lederen til å dra på smilebåndet.

- Hvis Sjur Robert Nilsen tenkte at Schultze og Benik kom til Sparta for å spille under verdens beste trener, så skal han selvfølgelig få lov til å tenke det.

Den assisterende treneren på landslaget har vært kjent for å komme med stikk til by-rivalen tidligere, hvor pengebruken har blitt et tema. Sparta har uttalt at de ikke har de samme midlene som Stjernen benytter seg av. Der har Navestad et forslag til klubben fra Sarpsborg.

- Hvis de er så opptatt av hva vi bruker, og hva dem ikke har så ville dem kanskje hatt litt mer penger å bruke før kommende sesong, hvis de ikke hentet de spillerne som ikke spilte en kamp for dem under nedstengningen? humrer Stjernen-lederen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form