Elitehockeyligaen

October 22, 2021

Stjernen vant toppkampen etter en ellevill midtperiode

(Stjernen - LIK 8-3) Lillehammer åpnet best og hadde kontroll på kampen i 20 minutter. Så sørget serielederen for mål-show i gratiskampen i Stjernehallen.

Serieleder Stjernen åpnet opp Stjernehallen og ba inn til gratiskamp mot tabellnabo Lillehammer. I tillegg til tabellsituasjonen så var det følelser mellom lagene da både Brendan Ellis, Håkon Imset Stormli, Austin Cangelosi og Jørgen Hanneborg tidligere hadde spilt for laget fra OL-byen. Men en helt vanvittig midtperiode fra hjemmelaget gjorde at Stjernen økte forspranget som serieledere.

Lillehammer åpnet best

Festen skulle brått få en rolig åpning for hjemmesupporterne da den storvokste Lillehammer-backen Sverre Rønningen fikk satt den første scoringen etter at Stjernen hadde fått prøvd seg i overtall. De første 20 minuttene av denne kampen virket ikke som en toppkamp hvor det var et gjerrig og kynisk bortelag som skapte hodebry for serielederen.

Begge lag hadde muligheten til å scoret, men den største jubelen i hallen kom først da hoveddommer Tommy Søstumoen gikk i isen etter en kollisjon med noen spillere.

6-0

For hvis du hadde sovnet etter den første perioden, så ble du vekket nå. Allerede etter 52 sekunder hadde både Ole Einar Engeland Andersen og Patrick Newell funnet nettmaskene bak Oliver Dackell. Og det skulle ikke stoppe med det. Lillehammer var ikke til å kjenne igjen, og ble til tider rundspilt av et heltent hjemmelag som virkelig hadde fått energi av sine scoringer. Den tidligere Lillehammer-spilleren Håkon Imset Stormli skulle også helle mer salt i Lillehammer-såret da han på vakkert vis prikket krysset bak en sjanseløs Dackell etter 6.24.

Og ikke nok med det - samme mann var på rett sted til rett tid tre minutter senere da han økte hjemmelagets ledelse til 4-1.

- Det var sinnssykt deilig å score mot tidligere lagkamerater. Det er to datoer som jeg har merket meg i løpet av sesongen og det er kampene mot Lillehammer og Sparta. Sjukt deilig å se de to scoringene gå inn i dag, fortalte en smørblid Håkon Imset Stormli etter kampen.

Lillehammer fortsatte å slite og målfesten til hjemmelaget fortsatte. En merkelig situasjon oppstod da en Lillehammer-back havnet inni mål med sin egen keeper og dommerne brukte lang tid ved skjermene for å kunne konstatere om pucken var inne i eller ikke. De bestemte seg for mål, og dermed hadde Stjernen scoret fem mål i overkant av 10 minutter i midtperioden. Fredrikstad-gutten Stian Nybråten Hansen fikk æren av å score hjemmelagets mål nummer seks i en ellevill 2. periode i Fredrikstad.

-Jeg har ingen svar på hvorfor det ble sånn. Innimellom kommer slike perioder, og vi har allerede glemt perioden og denne kampen. Eneste positive var Ingvaldsen som kom inn som keeper i siste perioden, sa en oppgitt Andreas Martinsen etter kampen.

Newell-hat trick

Kampen var naturligvis over for begge lag etter 40 minutter, men Lillehammer skulle få pyntet på resultatet to ganger i den siste perioden før Patrick Newell skulle få sitt hat trick da han elegant la pucken forbi Daniel Ingvaldsen som hadde kommet inn for Dackell før den siste perioden. Jørgen Hanneborg hos hjemmelaget fikk også hvile de siste 20 minuttene da Preben Arntsen kom inn.

- Ingenting fungerte. Ikke pasning, ikke oppspill og vi vant ikke dueller. Det var overhodet ikke bra, sa en oppgitt Lillehammer-trener Aleksander Smirnov etter kampen.

Resten av perioden ble en transportetappe for hjemmelaget, hvor de økte ledelsen til 8-3 ved Riley Brace. Skuddstatistikk: 48-23