Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 13, 2024

Stian (18) sendte Vålerenga til finale: - Sykeste kampen jeg har spilt

STAVANGER (nitten.no) Da Vålerenga lå under 2-0 tenkte Stian Solberg (18) at noen måtte ta tak. 12 minutter senere hadde han snudd thrilleren som sendte VIF til finale.

Foto: nitten.no

- Sykt digg å få spille finale i min første hele seniorsesong. En opplevelse. Nå skal vi ha den kongepokalen til Oslo! sier backtalentet til nitten.no.

VIF-fansen fylte svingen i DNB Arena med blå røyk, klubbledelsen feiret vilt i restauranten, sportssjef Anders Myrvold danset i garderoben og spillerne gikk ut på parkeringsplassen utenfor hallen lenge etter kampslutt for å feire med de tilreisende fra Oslo.

Den første NM-finalen på ti år betyr mye for denne Vålerenga-utgaven.

- Fy fader, det var jævlig deilig! Helt sjukt, det er den sykeste kampen jeg har spilt. Vi viser en sånn karakter som kommer tilbake. Vi reiser oss igjen og det viser hva som bor i dette laget. Vi er en bra gjeng som skal kjempe hele veien nå, sier Solberg.

Snudde kampen

Etter at André B. Strandborg økte til 2-0 for Oilers, tok det under 20 sekunder før Solberg hadde redusert i den sjuende og avgjørende semifinalen.

18-åringen tok med seg pucken fra egen sone, gikk «coast to coast» og endte opp med å overliste Henrik Holm etter å ha passert fire av fem Oilers-utespillere på veien.

- Wow! utbrøt TV 2-kommentator Espen Ween.

- Jeg fikk litt sjokk da jeg så den gikk inn. Det er ingen vane for min del å score mål, men det er digg når det skjer. Jeg trodde ikke jeg hadde det der i meg, men det hadde jeg tydeligvis, sier Solberg utenfor VIF-garderoben mens det feires, filmes og tas bilder.

- Hva var planen da du satte fart fremover?

- Jeg tenkte vi lå under 2-0 og at noen måtte ta initiativ. Så var det en liten åpning der, jeg begynte å gå på skøyter, hadde litt flaks, kom forbi og så gikk den i mål. Litt flaks og litt ferdigheter.

Kom tilbake

Solberg snudde selv kampen med sitt 3-2-mål, Tristan Langan utlignet, Daniel Bøen Rokseth (ti sesonger i Oilers) scoret mot gamle lagkamerater og trodde han hadde avgjort, men Ludvig Hoff fikset 4-4 fire minutter før slutt.

Med blant andre Mika Partanen og Trevor Mingoia ute presset Vålerenga frem seier nummer to i DNB Arena i semifinaleserien da Tommi Taimi avgjorde 49 sekunder før slutt med Dan Kissel utvist.

- Vi har jo en del viktige spillere som er skadet, men dette handler om de som kan spille. Det er de vi har fokus på, sier Solberg.

Nå venter det alle i Oslo og Hamar omtaler som en drømmefinale. Vålerenga skal spille sesongens siste kamper for første gang på ti år på jakt etter klubbens første «bøtte» siden 2009!

Første akt i CC Amfi mandag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form