Lukk søk

Landslaget

May 31, 2021

Sterk norsk VM-avslutning: - En meget bra turnering

De norske hockeygutta avsluttet VM-turneringen med å snu kampen mot Kasakhstan og sikre tre poeng.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Et Norge med hele 12 spillere fra Fjordkraft-ligaen tok en sterk seier mot KHL-dominerte Kasakhstan på jakt etter en plass i kvartfinalene, og ender på 13. plass i VM.

Petter Thoresens gutter ender dermed som nummer 7 av 8 lag i gruppen, men tabellen i kveld viser at avstanden opp til Kasakhstan på tredjeplass er kun to poeng.

Norge åpnet matchen bra, var bedre enn Kasakhstan og skapte flere gode muligheter, men fire minutter før første pause smalt det i feil ende av banen sett med norske øyne.

Dmitri Shevchenko kom alene med Henrik Haukeland etter en norsk feilpasning og satte pucken sikkert nede i hjørnet.

- Vi har vært best, gjør en feil og blir hardt straffet, uttalte V4-kommentator Morten Langli.

- Det har vært ålreit de første fem minuttene, men ellers var det tamt. Vi må begynne å gå på skøyter, vinne dueller og få puckene på mål, sa Mathis Olimb i intervjuet vist på V4 i første pause.

Overtallsmål

Kasakhstan har vært VMs beste lag i overtall, men åtte minutter ut i andre periode var det de norske guttene som viste seg frem i spill fem mot fire. Mathias Trettenes la perfekt til Thomas Valkvæ Olsen som styrte inn 1-1-målet.

- Det var en ganske grei scoring det, egentlig. Vi kom ut og gjorde en bra periode. Mye bedre enn første syns jeg, sier Olsen i et intervju vist på V4.

- Herlig initiativ av Trettenes som åpnet opp alt sammen. Da ble Valkvæ åpen i midten. Et herlig overtallsmål, sier Alexander Bonsaksen i V4-studioet.

Trettenes hadde regien også da Norge snudde kampen et drøyt minutt ut i siste periode. Stefan Espeland revansjerte seg etter å ha vært uheldig på 1-0-scoringen og sendte Norge i ledelsen.

Tre minutter før slutt snappet Mats Rosseli Olsen pucken, fosset gjennom alene med keeper, men ble hektet uten at det ble dømt hverken utvisning eller straffeslag.

- Skandaledømming. Forferdelig dømming, uttalte kommentator Langli.

Olimb-scoring

Minuttet før slutt fikk Mathis Olimb en perfekt avslutning på mesterskapet da han fikk pucken av bror Ken André og sendte den videre helt opp i krysset. Med det målet har Olimb nå flest VM-poeng for Norge gjennom tidene.

- En veldig fin avslutning på VM. Den Tyskland-kampen skulle vi hatt bedre resultat, men ellers er det ganske bra, sier Olimb i et intervju vist på V4.

- Norge var gode. Våre iskrigere fullfører en meget bra turnering. Vi vinner tre kamper og ungguttene får verdifull erfaring. Positivt for norsk hockey, oppsummerer Langli.

- Dette er et lag som har tatt steg hele veien gjennom turneringen, supplerer kollega Ole Eskild Dahlstrøm.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form