Lukk søk

May 29, 2021

Stanley Cup: Zuccarello og Wild ble slått ut av Vegas Golden Knights

Det gikk ikke som planlagt for Minnesota Wild og Zuccarello i natt. Golden Knights vant, og sørger for at sesongen er over for vår norske NHL-stjerne.

Sluttspillet begynner virkelig å ta form, hvor flere av lagene allerede er klar for neste runde. Om fredagen ble Sebastian Aho den store helten for Carolina Hurricanes da han med sin scoring på overtid sørget for at hans lag gikk videre til neste runde og at Nashville Predators hadde spilt ferdig for denne sesongen.

I Canada ble det spenning igjen, etter at Montréal Canadiens slo noe overraskende Toronto på deres egen hjemmeis. Her skulle Toronto avgjøre serien, men nå må laget reise til Montréal for å avgjøre det på bortebane.

Janmark ble helten

Svenske Mattias Janmark hadde aldri gjort hattrick i NHL før nattens kamp. Der slo Vegas-spilleren til med tre mål og var sterkt delaktig i at hans lag gikk videre og at Minnesota Wild med Zuccarello nå tar sommerferie.

- Det er en helt surrealistisk følelse. Dette var noe jeg ikke trodde skulle komme til å skje. Det deiligste var egentlig at jeg kunne bidra til en seier i en slik viktig kamp, fortalte Janmark til SportExpressen etter kampen.

Svensken åpnet ballet og avsluttet det med sin 1-0 scoring og både 5-2 og 6-2.

Det var en "vinn eller forsvinn" kamp i Las Vegas i natt, hvor kampen bar preg av dramatikk og ikke minst fysisk spill. Vegas var på forhånd regnet som favoritter og bevisste også at det er et tungt lag å møte i Stanley Cup. Wilds svenske stjernen Jonas Brodin fikk seg en kraftig smell tidlig i kampen, som resulterte i at han ikke kom tilbake på isen. Ryktene sier at det kan være en hodeskade, men dommerne så ikke noe regelbrudd på taklingen.

Nå venter Colorado i kvartfinalen

Vegas-laget får ikke smake på karmellen så lenge, siden allerede på søndag venter Colorado i en ny sluttspillserie.

- Det kommer til å bli en krig mot Colorado som har vært gode i år. Vi må nok prestere vårt ytterste i hver kamp for å ha en sjans til å slå dem ut. Så nå satser jeg på at jeg har spart noen mål til den serien også, forteller Janmark med glimt i øyet.

Tidligere NHL-trener Mike Babcock som nå jobber innen media lot seg imponere over Vegas.

- De er dyktige til å stenge midtsonen for sine motstandere. Minnesota sleit virkelig med å komme seg forbi og skape gode målsjanser, uttalte han etter kampen.

Intensiteten til Vegas-spillerne må nok opp på et nivå som den var i natt, hvor kampen inneholdt hele 102(!) taklinger på 60minutter.

Anson Carter i NBC Sports gleder seg fryktelig til fortsettelsen i Stanley Cup.

- Nå får vi den matchserien som alle har ventet på siden oppstart. Nå får vi se hvilket lag som er sterkest av Colorado og Vegas Golden Knights, fortalte Carter i TV-studio.

Se målene her

I kveld/natt spilles tre nye kamper:

Montréal Canadiens - Toronto Maple Leafs (01:30)

Boston Bruins - New York Islanders (02:00) - Kvartfinale

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning (23:00) - Kvartfinale.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form