Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 19, 2021

Sportssjef Lystenstøen: - Bygger lag for ulike scenarioer

André Lysenstøen ble vikarierende MS-trener under sesongen, men fikk ikke kamper som sjef. Nå ser han frem mot å bygge lag i Nord-Norge.

André Lystenstøen startet sesongen som assistent til David Livingston i Manglerud Star. Da Livingston fikk sparken tidlig i januar, så ble han ble han vikarierende hovedtrener for Manglerud-klubben ut sesongen. Nå har valget falt på å bli sportssjef i Narvik.

- En spennende mulighet for meg i en spennende stilling. Jeg føler at Narvik har mye potensial og mye uforløst. Gleder meg til å ta fatt i oppgaven, forteller Lysenstøen til Nitten.no på telefon.

Kombinerer jobben med paraishockey-landslaget

Det kanskje ikke mange vet er at Lysenstøen har ansvaret for Paraishockey-landslaget. Kombinasjonen med at han kan fortsette som hovedtrener og utføre jobben som sportssjef var avgjørende.

- Jeg trives veldig som hovedtrener hos paraishockeyen. Så da tilbudet fra Narvik dukket opp, så forklarte jeg dette for klubben. Noe de så på som helt uproblematisk.

Den kommende sportssjefen er bosatt i Oslo, og kommer til å jobbe for det meste fra hovedstaden.

- Nå er det sommerfere og da har jeg hjemmekontor i likhet med store deler av Norge, forteller han.

- Når ligaen starter opp igjen, så kommer jeg til å pendle litt frem og tilbake Narvik, og bli med laget på bortekamper kommende sesong.

Selv om hans stilling som sportssjef ikke trer i kraft før 1.mai, så har allerede den tidligere MS-treneren begynt å sondere terrenget med tanke på å bygge lag.

- Starter egentlig i stillingen 1. mai, men har allerede begynt å ta tak i en del ting. Var på besøk hos Narvik forrige mandag og la planer for fremtiden.

(VM i Tsjekkia for paraishockey-landslaget skulle egentlig blitt spilt i april/mai, men ble flyttet til juni.)

Bygger lag selv ved nedrykk

Narvik er fortsatt i en posisjon hvor de enda ikke vet hvilken divisjon de spiller i kommende sesong. Det tar ikke nattesøvnen til Lysenstøen med det første.

- Først og fremst så føler jeg at vi har en god sak til å bli værende i Fjordkraft-ligaen, men skulle det bli slik at vi må ta turen ned så handler det om å bygge laget annerledes.

- Jobben som sportssjef må bli tøffere i 1. divisjon?

- Jobben blir nok ikke vanskeligere. Personlig så ser jeg ikke på det som mer utfordrende. Skulle det bli slik, så handler det om at vi bygger et godt fundament med spillere som også kan takle nivået i Fjordkraft-ligaen.

- Hvilken divisjon bygger du lag for nå?

- Nå handler det om å få bygget et lag som kan takle ulike scenarioer. Og skulle det bli Fjordkraft-ligaen så blir det nok mye jobb i sommer.

Det er fortsatt tidlig med tanke på lagbygging, men det nyinnsatte sportssjefen forteller hva som står øverst på hans ønskeliste.

- Nå som Puurula er ferdig hos oss, så ser vi etter en assistent-trener. En ung norsk trener som ønsker å satse som ishockey-trener og har som mål å utvikle spillere.

Ingen god følelse

32-åringen fikk ingen kamper som hovedtrener for MS, men etter to år som assistent-trener så var det litt vemodig å forlate Manglerud-klubben.

- Det ble ingen kamper som hovedtrener, men fikk fortsatt en dårlig følelse da jeg fortalte gutta at jeg hadde takket ja til Narvik.

- Hvorfor dårlig følelse?

- Vi hadde noe bra på gang følte jeg, og gutta virket motiverte. Men så kom nedstengningen. Men jeg er fornøyd med valget jeg gjorde ved å takke ja til Narvik. Gleder meg veldig til det.

En motivert og ung gjeng som har en god fremtid foran seg i MS hvis vi skal tro Lysenstøen.

- Vi gjorde noen endringer som spillergruppa responderte bra på. Og det virket som gutta var fornøyd med mine tanker og endringer. Så jeg ønsker dem lykke til fremover, og tror det er mange som vil utvikle seg i den klubben, avslutter han til Nitten.
Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form