Sparta avgjorde med 19 sekunder sekunder igjen

En stor VIF-tabbe sørget for at Sparta tok alle tre poengene i Sparta Amfi

Sparta kom fra romjulen med to strake tap mot erkerivalen Stjernen og ville revansjere seg hjemme mot et Vålerenga-lag som ikke fikk spilt i romjulen da Frisk Asker hadde fått påvist smitte i troppen.

VIF tok kommandoen

For det var bortelaget Vålerenga som tok kommandoen i kampen og hadde mye puck uten å skape de helt store sjansene. De puckene som kom på mål tok Spartas målvakt Jake Paterson seg av. Vålerenga skulle få prøve seg i overtall tidlig i åpningsperioden, men fikk ikke uttelling. Hjemmelaget spilte kompakt og lot ikke Vålerenga få spille seg til store muligheter.

Bortelaget skapte flere store muligheter sitt andre forsøk i overtall, men Paterson stoppet flere gode forsøk fra Tobias Lindstrøm. Og da pucken ikke ville inn for VIF, så var det heller hjemmelaget som skulle få den første scoring. Også den i overtall. Ni sekunder tok det før Spartas poengkonge Kristian Jakobsson regisserte sitt eget mål. På vakkert vis gjorde han en lur bevegelse inn foran Tobias Breivold som var sjanseløs da hjemmelaget tok føringen.

- Jakobsson er viktig for oss og har fått den gaven at han ofte gjør mål. Nå satt ikke vårt powerplay i romjulen, men i dag gjør vi alle våre mål i spill fem mot fire, så jeg er kan jo ikke annet enn å være fornøyd, uttalte Sjur Robert Nilsen til nitten.no etter kampen.

Vålerenga fikk hull på Paterson og det måtte være VIF-kaptein Lindstrøm som til slutt fant veien bak målvakten. Dermed var lagene like langt etter den første perioden.

Skudd: 9-10

Tett og jevnt

Hvis du syntes den første perioden var intensiv så ble ikke den andre periode noen mindre intensiv. Lagene fulgte hverandre tett, og det var til tider sjanser begge veier i hvert eneste bytt. I motsetning til åpningen av kampen, så var det Sparta som åpnet midtperioden best og Breivold måtte ty til flere gode involveringer for å holde hovedstadslaget inne i kampen. Vålerenga kom seg utover i perioden, og det var kun en god redning fra Paterson som sørget for at ikke Lindstrøm hadde scoret sitt andre mål for kvelden.

Bortelaget VIF skulle allikevel snu kampen til sin fordel da Villiam Strøm sendte en puck på mål. Den havnet rett opp i luften etter en retur fra Paterson. Der stod Jørgen Karterud som noe overraskende scoret målet på det på hockeyspråket blir kalt «tennis». Det virket som Karterud selv ble litt overrasket over at pucken traff kølla hans.

Kampen levde virkelig i midtperioden og det var underholdende for en nøytral tilskuer å følge kampen. Hjemmelaget Sparta skulle få en mulighet til å utligne i overtall, men denne gangen hadde bortelaget lært fra den første perioden.

- Jeg synes det hverken er fugl eller fisk. Vi er rustne, gir bort masse pucker og er rotete. Forstår at det kan være gøy for nøytrale å se slik hockey, men for oss så var dette en drit dårlig kamp fra vår side, uttalte Espen Knutsen etter kampslutt.

Skudd: 15-11

Effektive i overtall

To litt mer forsiktige lag entret isen i den tredje perioden, og vi måtte for første gang i kampen vente flere minutter uten de helt store sjansene i Sparta Amfi. Men så skulle hjemmelaget få spille overtall igjen, og hvem dukket igjen som regissør, jo Kristian Jakobsson. Svensken tok vare på pucken og beveget seg slikt at Breivold måtte gjøre en bevegelse sideveis da han fyrte av skuddet som gikk i mål. Dermed fikk Sparta uttelling på sin overtall, som de manglet i romjulen.

VIF fikk forsøke seg nok en gang i overtall, men heller ikke på de tredje forsøket lyktes bortelaget med å få uttelling med en spiller mer på isen. Sparta var uhyre nære ved å ta ledelsen 3-2 da et massivt press ble satt mot bortelaget, men en fantastisk redning av Breivold avverget scoringen.

Hjemmelaget gikk for tre poeng de siste minuttene, og fikk sjansen i overtall med 2:41 igjen av kampen. Vålerenga greide i tillegg å skaffe seg en ny utvisning for å spille med for mange spillere på isen. Denne gang tok Sparta vare på sjansen, og Magnus Nilsen ble den store helten med 19 sekunder igjen av kampen.

- Vi har full kontroll i den tredje perioden, og det er ufattelig synd at vi skal være så ukonsentrerte i byttene som gjør at vi må spille i undertall på slutten der. Det er der vi ryker, da vi i tillegg er dårlige i vårt undertallsspill i dag, mente Knutsen.

Sjur Robert Nilsen var aldri i tvil om hvem som fortjent tok med seg alle poengene fra dagens kamp.

- Det beste laget vinner i dag. De vi presterer er bra, og jeg synes også vi fortjener et mål i fem mot fem spill også. Skuddene våre kommer fra farlige posisjoner, og skuddstatistikken viser jo at vi fortjente å vinne i dag, avsluttet Nilsen.