Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 23, 2022

Dramatikk i Sarpsborg da Stjernen slo Sparta på straffer

Stjernen lå under, men snudde det til seier etter straffer i Sparta Amfi.

Sparta hadde før denne kampen slitt mot Stjernen denne sesongen hvor det hadde blitt fire strake tap mot rivalen fra Fredrikstad. Bortelaget Stjernen kom til Sparta Amfi med et 3-0 tap mot VIF, mens Sparta sakte, men sikkert hadde krypet opp til Stjernen og gitt dem kamp om 2.plassen i Fjordkraftligaen.

Lundberg-dobbel

Sparta åpnet best foran et stort hjemmepublikum som virkelig lagde til en god gammeldags hockeyderby i Sparta Amfi. Og de fikk etter fire minutters spill noe å juble for da, Emil Lundberg var på rett sted til rett tid da hjemmelaget igjen visste frem sitt eminente powerplay. Bortelaget virket sjokkerte og skapte svært lite de første 10 minuttene av kampen, og det var heller ikke ufortjent at Lundberg igjen var sist på pucken da han styrte inn 2-0 etter en assist av Mattias Nilsson.

- Jeg må ta bort Lundberg i den situasjonen. Rett og slett for dårlig av meg, forteller Filip Gunnarsson etter kampslutt.

Bortelaget Stjernen så ikke ut som et lag som kjempet i toppen av Fjordkraftligaen den første delen av første periode, men reduserte i overtall ved Andreas Heier. Den scoringen gjorde godt for Fredrikstad-laget som brått fikk momentum i kampen og var nære å utligne før den første perioden var over.

- Det 2-1 målet var utrolig viktig, da vi visste at de kom til å komme ut hardt de første 10 minuttene av kampen, sa Stjernen-trener Lasse Fjeldstad etter kampslutt.

*Etter første periode annonserte Sparta at både Magnus Nilsen og Powerplay-eksperten og poengkongen Kristian Jakobsson hadde skrevet under nye kontrakter med hjemmelaget.

Powerplay-utfordringer

Begynnelsen av midtperioden bød ikke på den store hockeyopplevelsen, men begge lag skulle få muligheten i overtall tidlig i perioden uten at det ga resultat i form av scoringer. Sparta var fryktelig nær å gå opp i en 3-1 ledelse, men en fantastisk redning av Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg stoppet forsøket fra Sarpsborg-laget. Hanneborg som var tilbake i målet for Stjernen etter å vært ute med korona.

Hanneborg holdt virkelig i Stjernen inne i kampen med noen gode involveringer da Sparta kjørte kampen. Fredrikstad-laget skulle få muligheten i fem mot fire spill for tredje gang i midtperioden, men heller ikke da greide bortelaget å gjøre mål. Istedenfor så var det Sparta som var nærmere scoring enn bortelaget. Heller ikke den fjerde gangen i samme periode ville det seg for Stjernen, som tydelig hadde store utfordringer i sitt powerplay. Med hele åtte(!) minutter med en spiller mindre på isen så vant hjemmelaget skuddstatistikken 10-8 i midtperioden.

- Jeg synes virkelig vi burde fått med mer etter den andre perioden, selv om vi spiller en del undertall, forteller Sparta-trener Sjur Robert Nilsen etter kampen

Kokepunktet

Siste periode åpnet der midtperioden sluttet med utvisninger til begge lag, hvor Stjernen fortsatte å slite. Det ble til tider meget ampert mellom lagene, hvor dommerne de første åtte minuttene fikk mer å gjøre. Og Sparta Amfi nærmet seg kokepunktet da hjemmesupporterne følte seg snytt for en utvisning i forkant av 2-2 scoringen til Magnus Eikrem Haugen og Stjernen.

 - Det er en soleklar slashing i min bok. En utvisning som dommerne skal ta alle dager i uken. Dessverre så er vi snart den eneste ligaen i Europa som godtar så mye køllebruk opp mot hanskene, reagerte Nilsen.

2526 tilskuere hadde tatt turen innenfor portene i Sparta Amfi, og de fikk se en hockeykamp fylt med masse dramatikk. Bortelaget Stjernen var millimetere unna å ta ledelsen med fire minutter igjen av ordinær tid. Ingen av lagene greide å score i forlengningen, så det hele ble avgjort på straffeslag. Der var Stjernen sterkest og vinner sin femte kamp på rad over Sparta.

- En godkjent kamp av begge lag, hvor publikum fikk valuta for pengene i et lokalderby. Straffer kan bli hva som helst, og jeg tror begge lag sitter med følelsen av at det var trist at et av lagene måtte tape en slik kamp, avsluttet Nilsen.

Siste: Brendan Ellis ble sendt til sykehus av medisinsk ansvarlig hos Stjernen etter et sammenstøt med Marcus Fagerudd. Stjernen-kaptein Andreas Heier var ikke fornøyd med taklingen etter kampslutt.

- Den er altfor stygg og bør kanskje få konsekvenser. Ellis er veldig sårbar i den situasjonen, og en viktig spiller for oss, forteller Stjernen-kapteinen etter kampslutt.

Sjur Robert Nilsen hadde ikke sett situasjonen i etterkant, og vil ikke spekulere i om han mister en av sine beste backer i karantene.

- Jeg har ikke sett taklingen, så blir vanskelig for meg å bedømme. Men der og da virket det som en kollisjon, så får jeg heller bedømme den når jeg har sett TV-bildene, avslutter Nilsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form