Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 15, 2021

Sparta-Sjur før sesongens første derby: - Skal ta bort styrkene til Stjernen

Det inviteres til hockeyfest torsdag når Sparta inviterer sine supportere tilbake til Sparta Amfi. Sjur Robert Nilsen har planen klar på hvordan Stjernen skal slås.

Foto: nitten.no

Både Sparta og Stjernen fikk en god start på årets sesong hvor Stjernen overrasket med å slå gullfavoritt VIF i Stjernehallen. Og Sparta reiste hjem fra Oslo med tre poeng etter å ha slått Grüner 4-1.

- Det er aldri lett å spille en serieåpning, og Grüner gjorde det lenge vanskelig for oss. De har en god keeper som holdt de inne i kampen lenge, samt en del gutter som kommer til å plukke poeng fra de bedre lagene utover sesongen. Det er mye talent i Grüner, sier Nilsen om sesongåpningen på løkka.

Lokaloppgjør

Dagen etter seieren i Oslo var Nilsen i likhet med sin trenerkollega i gang med arbeidet inn mot torsdagens kamp. Mange har blitt imponert over det Stjernen leverte mot VIF, men Nilsen sitter med en annen versjon av oppgjøret.

- Var det Stjernen som var gode eller var det VIF som var dårlige? Det er øyet som ser, føler jeg. Slik jeg ser på kampen, så er det ingen umulighet å slå dette nye Stjernen-laget, sier Nilsen og sikter til mange nye ansiktene som har ankommet Stjernehallen før denne sesongen.

- Men de er et godt lag. Det skal ingen ta fra dem. De spilte med fire fulle rekker og rullerte på en syvende back. Når du kan ha en spiller som Mikael Mikalsen i den fjerde femmeren, så har du et rimelig godt lag, mener Sparta-treneren.

Ønsker seg 80-tallsstemning

Rivalmøtene mellom de to klubbene som holder til 17 kilometer fra hverandre var nok heftigere før i tiden - spesielt på tribuneplass. Nilsen tror det er mulig å få tilbake trøkket fra gamle dager.

- Hvorfor skal ikke det gå? spør Nilsen og tror han har svaret:

- Begge lagene må heve seg og komme oppover på tabellen. Det er ikke like artig å se på oppgjørene når begge ligger fra femteplass og nedover. Du må ikke glemme at de aller fleste som spiller på Stjernen nå ikke var påtenkt sist de vant noe i ishockey i Fredrikstad. Vi vant i 10/11-sesongen, og det er nok mange i Sarpsborg som ønsker å få oppleve det igjen.

Mer spillende

Den erkeblå sarpingen er ferdig med å snakke om motstanderen, og ønsker heller å fokusere på sitt eget lag og norsk ishockey generelt. Og fyrer seg opp på det han leste i VG før sesongen startet.

- Først og fremst så ble jeg provosert over det Glenn Jensen i Vålerenga uttalte til riksmedia. Det er bare tull. Jeg synes det oppriktig er dårlig. Vi bør heller snakke opp ligaen vår, og nå snakker jeg i større bilder slik at dette ikke blir misforstått. Det blir for meg 80-tallsmarkedsføring, og da er vi inne i et feil spor føler jeg.

- Hva med Sparta, Nilsen?

- Vi er og blir et spillende lag som skal gå mye på skøyter. Vi skal ut mot Stjernen og spille ishockey i 3x20 minutter. Vi kommer til å være godt forberedt, og ta bort styrkene til Stjernen. Gjør vi det, så kan dette bli en jevn og fin kamp.

Fullsatt

Sjur Robert Nilsen har gjort seg upopulær i nabobyen Fredrikstad. Først som spiller, og nå som trener. Det vet han også godt selv.

- Jeg er den første til å rekke opp armen og fortelle at jeg er en dårlig taper. En fryktelig dårlig vinner også. Sånn er jeg bare, og jeg er fullt klar over at det er en dårlig egenskap å ha. Og jeg har selv dårlige erfaringer med personer som er akkurat lik meg selv, sier han.

Tina Scott på Sparta-kontoret føler seg sikker på at det kommer til å bli fullt i Sparta Amfi torsdag kveld.

- Alle de 1500 billettene som vi har til rådighet kommer til å bli solgt ut. Det er jeg ikke bekymret over. Vi kommer til å ha teststasjoner utenfor hallen for dem som må benytte seg av dette.

Hun oppfordrer sarpingene å komme tidlig til hallen, for å oppleve klubbens nye intro for årets sesong.

PS! Det er 19 måneder siden sist Sparta kunne invitere over 200 personer på kamp i Sparta Amfi.

Det nærmer seg utsolgt til torsdagens kamp, og det jobbes hardt på kontoret i Sparta Amfi.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form