Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 10, 2022

Sparta håper på 3000 tilskuere: - Vi går for sølvmedaljene

Det skiller 0,10 poeng mellom lagene før, Sparta tar i mot Storhamar hjemme og Stjernen reiser til Varner Arena for å møte Frisk Asker.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

En formsvikt hos Fredrikstad-laget over tid har gitt erkerivalen Sparta muligheten til å spise seg inn på sølvmedaljene som Stjernen lenge hadde kontroll på. Nå er situasjonen snudd på hodet hvor Sarpsborg-laget har alt i sine hender for å bringe medaljene hjem til Sparta Amfi i morgen.

Tina Scott på Sparta-kontoret har troen på sine gutter på isen. Så god tro at hun allerede har bestilt noe fra forbundet før kampen i dag.

- Jeg har troen på at vi vinner i dag, selv om Storhamar slår oss hver gang føles det ut som. Vi går for sølvmedaljene, forteller Scott som er samboer med Storhamar-trener Anders Gjøse.

Vil foran Stjernen

Sparta-sjef Henning Svendsen gleder seg til det som kommer til å bli en sølv-thriller mellom Østfold-lagene. Nå håper han å kunne smile ekstra bredt etter siste serierunde.

- Nå har vi tapt mot dem fem av fem ganger i år, og skulle vi ta sølv og dem bronse nå så juger jeg hvis jeg sier at det ikke er litt stas, forteller han humoristisk.

Rivaliseringen er en ting, men Svendsen legger også vekt på viktigheten rundt at både Sparta og Stjernen kjemper om edelt metall igjen.

- Veldig gøy at begge lagene er der oppe og sloss om medaljene igjen. Må være en del år siden sist at begge lagene har ligget så høyt på tabellen sammen, spør han undrende, forteller Svendsen

Utfordrende sesonger

Privatmarkeds- og medieansvarlig Tina Scott forteller om to meget utfordrende sesonger utenfor isen. Nå håper den nåværende ishockey-spilleren på at publikum har lagt restriksjoner og korona litt bak seg og kan se fremover.

- Det har vært noen tøffe netter med lite søvn. Spesielt de dagene hvor vi fikk nye restriksjoner på kvelden, hvor vi hadde hjemmekamp dagen etter. Sa seg selv at det ble lite søvn de gangene hvor kohorter, antall publikum og munnbind ble snudd opp ned i løpet av noen timer. Glad for at vi har kommet oss over dette nå, forteller Scott som ikke kunne bedt om mer spenning i siste serierunde.

Trekning i kveld

Lag som allerede har bestemt seg for hvem de ønsker å møte i en kvartfinale kan fort bli stokket om, da det ikke er avgjort hvem som får hvilken plass på tabellen. Men for Sparta sin del så kan de ikke bli dårligere enn nummer tre. Det vil si at med seier får de velge motstander etter Oilers, eller eventuelt velge som nummer tre om rivalen Stjernen skulle stjele sølvet i kveld.

- For oss på kontoret spiller det ingen rolle hvem vi møter. Det må spillerne og Sjur Robert Nilsen bli enige om. Vi ønsker alle lag velkommen til Sparta Amfi uansett, forteller Svendsen.

- Men noen lag trekker vel mer folk enn andre?

- Det er sant, men hvor lengre vi kommer i sluttspillet så vil det gagne oss mer rent økonomisk enn å bare tenke på en motstander som trekker folk i en kvartfinale, avslutter Svendsen til nitten.no

Under kveldens gratiskamp i Sparta Amfi skal tidligere Sparta-trener og Norgesmester Lasse Beckman stå i boksen til Sparta.

– Jeg tror Lasse trodde jeg fleipet den første gangen jeg spurte om han ville være i spillerboksen under en Sparta-kamp igjen, men han skjønte etter hvert at jeg mente det. Jeg mener Beckman er en av de viktigste personene i Spartas historie, sier trener Sjur Robert Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form