Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 26, 2024

Sparta gjør endringer - sju spillere forsvinner: - Har blitt litt for komfortabelt

Landslagsspiller Håvard Østrem Salsten og importbacken Tim Daly er blant spillerne som forlater Sparta Sarpsborg etter kvartfinale-exiten.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta Sarpsborg-sesongen tok en brå slutt lørdag da Frisk Asker avgjorde kvartfinale-serien.

To dager senere er det klart at assistenttrener Joni Puurula reiser videre sammen med hele sju spillere.

- Dette er en kombinasjon av flere ting. Noen ønsker å teste noe annet mens vi i andre tilfeller har valgt å gjøre endringer. Styrker til Sparta over litt tid har vært kontinuitet, men både jeg og Sjur føler det kan ha blitt litt for komfortabelt. Da må man gjøre noen endringer for dynamikken i gruppen som kanskje kan gi oss et løft, sier sportssjef Jonas Holøs til nitten.no.

Mister landslagsspiller

Etter samtaler som har pågått over tid, er det klart at Tim Daly, Jonas Meisingset, Mikkel Øby-Olsen, Eirik Børresen, Trym Østby, Emil Lundberg og Håvard Østrem Salsten alle takker for seg.

Sarpingen Øby-Olsen har vært leid inn og returnerer til Oskarshamn mens Trym Østby er ferdig med studier og vurderer sivil jobb opp mot videre hockeysatsing. Lundberg forlot Sparta Sarpsborg av familiære årsaker før jul, men kom tilbake i januar og hjalp laget ut sesongen.

Meisingset var ønsket med videre i Sparta Sarpsborg, men avviste moderklubben og reiser videre til en annen ikke navngitt klubb.

- Tim Daly avsluttet både forrige og denne sesongen med en hjernerystelse og er fortsatt ikke frisk. Vi føler det blir litt gambling. I tillegg var han kanskje ikke helt den spilleren vi hadde sett for oss, forklarer Holøs om canadieren.

- Hva med Håvard Østrem Salsten?

- Jeg tror det er litt gjensidig. Håvard har et kjempepotensial som han kanskje ikke har fått helt ut i Sparta. Da er det greit å prøve noe annet.

Tøff samtale

32 år gamle Eirik Børresen kom til Sparta Amfi sommeren 2014 og har med unntak av to sesonger i Stavanger Oilers og Stjernen vært i klubben siden. Denne sesongen ble det 11 poeng på 42 kamper.

- Det var en tøff samtale å ta. Eirik har vært en kjempelojal spiller som gjør jobben hver eneste dag og har den identiteten vi søker, men vi ønsker slippe til noen yngre gutter og prøve noe nytt rett og slett, forklarer Holøs.

Selv blir han en del av løsningen når assistent Joni Puurula ikke erstattes direkte. Jorid Dagfinrud er ansatt som fysisk trener, ernæringsfysiolog og mental trener og starter i jobben 1. mai.

Sportssjef Holøs vil også være tettere på laget i trenings- og kamphverdagen neste sesong.

- Vi legger midlene på en litt annen måte og omstrukturerer litt slik at Joni ikke erstattes direkte sånn sett, forklarer Holøs.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form