Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 15, 2023

Spår svært rolig «Deadline Day» i Norge: - Markedet er veldig tørt

Alt tyder på at det går mot en meget rolig avslutning på «Deadline Day» i Fjordkraft-ligaen, skal man tro flere av de mest aktive agentene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- I Europa er det mange klubber som leter, men det er få spillere tilgjengelig. I Norge er det rolig, sier agent Patrick Gandolfi Hellman i Divent til nitten.no.

Overgangsvinduet i Norge stenger ved midnatt, men i skrivende stund er det kun Stavanger Oilers som har benyttet dagen til å styrke troppen med landslagsbacken Christian Bull.

- Det er noen følere ute, men blant norske spillere er det lite tilgjengelig. Det er det aldri på denne tiden av året med mindre det er noe ekstraordinært. Det virker som både Vålerenga, Storhamar, Stavanger Oilers og Sparta er ferdige. Jeg tror ikke det blir noen heftige overganger i kveld, men man vet aldri, sier Hellman.

Han peker på potensiell sen saksgang hos UDI og endret marked etter pandemien som mulige årsaker til en rolig innspurt i overgangsvinduets siste dager.

- Under pandemien var det mange i East Coast som la opp. De fikk ikke spille hockey, måtte brødfø seg selv og kanskje familien og tok seg andre jobber. I tillegg endret man til at det er mulig å spille collegehockey i fem år og ikke fire. Da er det mange som blir der et år ekstra. Markedet er mindre.

Lite aktivitet

Oilers hentet tidligere i vinter inn Nick Dineen og sikret seg onsdag nok en forsterkning med Lillehammer-bakgrunn. Landslagsbacken Christian Bull kommer nå fra spill i ICEHL med Pioneers Vorarlberg.

- Utover det er det et par svensker jeg snakker med og kanskje kan flytte på, men det er lite til Norge. Markedet er veldig tørt, sier Anton-Olaf Borvik i HockeyConsulting til nitten.no.

- Situasjonen er veldig annerledes enn før pandemien. Da var det siste tre-fire døgnene helt kaos 24-7, masse spillere tilgjengelig og mage som kontaktet oss både for spillere inn og å selge unna for å spare kostnader. Nå er det helt annerledes. Det skjer nesten ingenting.

Borvik tror også høyere kostnadsnivå generelt i Norge bidrar til at klubber som ikke er desperate etter forsterkninger heller sparer noen kroner i sesongens siste uker og måneder.

- Det er flere som ringer meg og spør hva jeg har, men jeg må innrømme at jeg har ingen. Det vet de selv også, men må bruke nettverket sitt for å sjekke. Tidligere hadde vi en liste med kanskje 10-15 transatlantere som kunne tenke seg å spille sluttspill i Europa, men nå er de fornøyde med å bo og spille hjemme.

I tillegg til nevnte Bull var Anders Haugum på vei til Grüner foran serieinnspurten og nedrykkssluttspillet, men Furuset-målvakten ender nå i Storhamar etter at Markus R. Stensrud har pådratt seg en skade.

Leo Halmrast returnerer til Norge og Grüner fra spill i Oskarshamn, slik nitten.no skrev tirsdag, og Sparta hentet inn den unge backen Jonas Myhre fra Lørenskog. Går vi noen dager tilbake i tid kan man også nevne Sverre Rønningens overgang fra Lillehammer til Storhamar.

Heier takket nei

Andreas Heier, som har spilt sammen med Bull i tabelljumbo Pioneers Vorarlberg, forteller til Fredriksstad Blad at han har takket nei til tilbud fra Sverige og England den siste tiden.

- Jeg har forstått det slik at klubben ønsker å beholde meg, og jeg er også positivt innstilt på å bli værende, sier Heier som har en 1+1-årskontrakt med østerrikerne som ikke ser ut til å klare sluttspillplass og som har sluppet flere sentrale spillere den siste tiden.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen har vært tydelig på at man ikke skal la seg friste til å gå ut over budsjett for å styrke troppen selv om avstanden opp til Oilers nå er på kun ett poeng og gullet innenfor rekkevidde.

- Jeg syns ikke man skal bruke penger man ikke har. Som trener og Sparta-mann vil jeg gjerne vinne og sette klubben på kartet, men det kan ikke ha en for høy pris heller. Jeg tror man skal være litt tro mot hvordan man vil drive. Men jeg er ikke kritisk til det andre gjør, alle må selv velge hvordan de vil drive.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form