Lukk søk

Internasjonal hockey

July 2, 2022

Spår Koch-gjennombrudd i SHL: - Kan bli et utropstegn

Malmö-sportssjef Björn Liljander tror den tidligere Vålerenga-backen Gabriel Koch (18) kan gjøre seg bemerket i SHL allerede neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter 13 år i Frölunda-systemet er Björn Liljander ny sportssjef i Malmö Redhawks. Noe av det første han gjorde hos sin nye arbeidsgiver var å hente det unge backtalentet Gabriel Koch fra Vålerenga.

I podkasten «Hockeypuls» trekker Liljander frem 18-åringen på spørsmål om hvilke Malmö-spillere han tror kan få det mest uventede gjennombruddet i SHL neste sesong:

- Vi har flere unggutter som kan slå gjennom. Det er et par spennende unge backer i Theodor Johnsson og Gabriel Koch som kommer fra Norge og Vålerenga, svarer Liljander.

U20-troppen

Koch er i utgangspunktet tiltenkt en plass i U20-troppen der han får selskap av en annen norsk nykommer - tidligere Storhamar-spiller Mats Bakke Olsen.

- Disse unge backene kan komme inn, ta litt større ansvar i SHL, vokse seg inn der og sette avtrykk man kanskje ikke hadde ventet seg. Vi har et par unge gutter nå jeg tror kan bli et utropstegn, fortsetter Liljander.

Sportssjefen svarer slik på om det er et signal om at troppen skal forynges med signeringen av de to unge backene Johnsson og Koch på henholdsvis 19 og 18 år.

- Jeg tror de fleste som har vært i fremgangsrike klubber vet at det ofte er en dynamikk i gruppen mellom de eldre og de unge. Det er viktig at man har yngre spillere som jager de eldre og inspirerer dem. At sulten og nysgjerrigheten på å bli bedre hver dag smitter over. For det er jeg helt sikker på at den gjør. For meg er det viktig med en bra balanse og god aldersstruktur. Over tid bør man se over alderssammensetningen i troppen.

Besøkte Malmö

Med 30 seriekamper og seks sluttspillkamper for Vålerenga i Fjordkraft-ligaen forrige sesong har unge Koch allerede vist at han håndterer seniorhockey.

Siden har Oslo-gutten vært et ettertraktet spiller som blant annet har vært nevnt i forbindelse med flere NHL-klubber. Mange tror navnet til 18-åringen vil dukke opp i den kommende NHL-draften.

Tidligere i sommer deltok Koch på Los Angeles Kings' talentsamling i Berlin.

- Jeg ser veldig frem til å komme til Malmö. Jeg var der nede og møtte folkene, så på stedet og anlegget deres. Det er uten tvil et bra sted for meg å utvikle meg, sa Koch da overgangen til svensk hockey ble kjent i vår.

I Malmö må Koch konkurrere om backplassene med blant andre de svenske landslagsspillerne Carl-Johan Lerby og Adam Ollas Mattsson, den danske duoen Matias Lassen og Markus Lauridsen samt Joakim Ryan med over 100 kamper bak seg i NHL.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form