Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 18, 2022

Solbergs lovnad til VIF-fansen: - Blir ut sesongen uansett

Stian Solberg jages av flere SHL-klubber, og besøkte denne uken Färjestad, men 16-åringen reiser ingen steder før tidligst til sommeren.

Foto: nitten.no

- Det skjer ikke, sier Solberg skråsikkert til nitten.no.

Torsdag satt han på tribunen sammen med skadde Didrik Nøkleby Svendsen og Jørgen Karterud og så lagkompisene slå Stjernen i toppkampen. Dit kom Solberg rett fra et besøk hos SHL-kjempen Färjestad, slik Värmlands Folkblad meldte onsdag.

- Det var gøy, det! Jeg snakket med litt folk og så en kamp. Det er fint å høre hva de har å si og hyggelig at de syns jeg er en god hockeyspiller, sier stortalentet som dro fra Karlstad med et konkret tilbud om å bli Färjestad-spiller.

Färjestad og Frölunda

Etter det nitten.no erfarer er det nettopp Färjestad, som tradisjonelt sett ofte har sett til Norge for å rekruttere spillere, som har vist størst interesse for 16-åringen.

Göteborg-klubben Frölunda ønsket Solberg allerede i sommer og skal fortsatt følge Vålerenga-backen tett.

- Det er interesse fra et par klubber. Man sier ikke nei når en så stor klubb som Färjestad vil ha meg på besøk, sier Solberg selv.

- Blir du i Vålerenga ut sesongen?

- Jeg blir ut sesongen uansett. Jeg syns ikke noe om å dra fra en klubb midtveis i en sesong. Det skjer ikke. Foreløpig er jeg ikke på utkikk etter ny klubb og trives bra her. Jeg har stor tro på at jeg kan utvikle meg videre i Vålerenga.

- Jeg liker ikke å snakke om spillere i andre klubber, men han har gjort det kjempebra i Vålerenga, og det har vi merket oss. Hockeyverden er ikke så stor, sier Färjestads sportsdirektør Rickard Wallin til VF.

Sverige neste?

Solberg har kontrakt med Vålerenga ut neste sesong, men står likevel fritt til å gå til en mer attraktiv liga.

- Er SHL et naturlig neste steg for deg?

- Det er flere bra ligaer, men SHL er et steg man gjerne vil ta. Når det skjer er forskjellig fra person til person. Noen trenger litt ekstra tid hjemme hos mamma og pappa for å modnes litt, mens andre drar tidlig og klarer seg fint selv.

- Klarer du deg fint selv?

- Jeg sliter litt med matlaging, så vi får se!

Tobias Johansson tok ut den 16 år gamle backen i sin første landslagstropp tidligere i høst, men Solberg måtte melde forfall med en ryggskade som plager ham fortsatt. Mye tyder på at nyttårsfeiringen må gjøres unna før Oslo-gutten er tilbake på isen.

- Slik jeg har forstått det skal vi ta nye bilder i midten av desember. Dette kan ta litt tid. Jeg er ikke ferdig for sesongen, men kanskje rundt to måneder. Det er noe greier i ryggen du ikke skal kødde for mye med.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form