Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 21, 2023

Solberg spiller U20-kamp tirsdag: - Føler meg helt klar igjen

Etter fire måneder på sidelinjen, gjør Stian Solberg tirsdag kveld comeback i match for Vålerengas U20-lag på Lillehammer.

Foto: nitten.no

Vålerenga-talentet har vært ute med en ryggskade i snaue fire måneder, men er nå endelig klar for comeback. Tirsdag kveld blir han med VIFs U20-lag på bussen til Lillehammer.

- Jeg har trent med Vålerenga for fullt i to ukers tid nå og føler meg helt klar igjen, sier Solberg til nitten.no.

3. november var sist han var på isen i Fjordkraft-ligaen. I kveld spiller 17-åringen med U20-serielederne fra Oslo som har vunnet alle sine kamper denne sesongen med unntak av serieåpningen i Eidsiva Arena.

Spiller lørdag?

Backtalentet har brukt skadeperioden godt med mange timer på sykkelen og i styrkerommet.

- Det har selvfølgelig vært kjedelig ikke å få spille hockey, men jeg har fått trent bra. Det har gått greit. Nå blir det moro å spille kamp igjen, sier Solberg.

Vålerenga slo Ringerike Panthers på Jordal søndag og har tre poeng opp til Stavanger Oilers tre runder før slutt. Nå venter en uke med toppkamp i Sarpsborg torsdag og klassikeren mot Storhamar i hovedstaden lørdag.

- Jeg vet ikke når det blir A-kamp igjen. Det er Fredrik (Andersson) som bestemmer når han syns jeg er klar igjen. Det er ofte litt tid å komme tilbake, man er ikke på sitt beste med fire måneder uten kamp, sier den ettertraktede 17-åringen.

- Kan det bli lørdag?

- Det er mulig. Det er det Fredrik som bestemmer.

Ny skade

Solberg fikk sjansen i Fjordkraft-ligaen allerede som 16-åring, men pådro en skade i U18-match brakk kragebeinet og mistet sluttspillet forrige sesong der Vålerenga røk mot Storhamar.

Skaden medførte også at backen gikk glapp av U18-VM. I fjor høst måtte han melde forfall til det som skulle vært hans første samling med det norske A-landslaget.

- Jeg syns jeg har fått min dose nå, sier Solberg.  

Tidligere i vinter var unggutten på besøk hos SHL-kjempen Färjestad, slik Värmlands Folkblad var først med å melde. Karlstad-klubben er en av dem som har ønsket å knytte til seg Solberg denne vinteren, men Oslo-gutten har flere veien varslet at han fullfører sesongen på Jordal.

- Jeg syns ikke noe om å dra fra en klubb midtveis i en sesong. Det skjer ikke. Foreløpig er jeg ikke på utkikk etter ny klubb og trives bra her. Jeg har stor tro på at jeg kan utvikle meg videre i Vålerenga, har Solberg uttalt til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form