Lukk søk

NHL

July 10, 2024

Solberg hjemme fra camp: - Det ble slik jeg ønsket

Etter EHL-sluttspill, VM, «NHL Scouting Combine», draft i Las Vegas, camp og Anaheim Ducks-signering er Stian Solberg klar for litt ferie!

Foto med tillatelse: Anaheim Ducks

- Jeg har ikke hatt så mye ferie enda, egentlig. Det har gått litt i ett kjør alt sammen.

Det sier Stian Solberg til nitten.no etter å ha kommet hjem fra «Development Camp» i Great Park Ice & FivePoint Arena utenfor California.

Etter den historiske draften, der 18-åringen ble valgt i første runde sammen med kompisen Michael Brandsegg-Nygård, dro han rett videre til en fem dager lang camp med Anaheim Ducks.

- Det var spennende og veldig gøy å bli kjent med alle. De hadde et sykt fint treningsanlegg. Veldig morsomme dager, oppsummerer Solberg.

Fikk kontraktbeskjed

Backen har imponert Ducks-ledelsen både før og under draften samt i dagene som fulgte i California. Underveis i campen, og én dag før nyheten ble annonsert, fikk Solberg beskjed om at klubben ønsket å tilby ham kontrakt allerede nå.

Natt til lørdag norsk tid annonserte Ducks at de hadde signert Oslo-gutten på en «entry-level contract» med varighet på tre år.

- Jeg vet ikke om det er noe jeg hadde regnet med eller ikke, men jeg er stolt, sier Solberg om avtalen som også sikrer Vålerenga drøye tre millioner kroner.

- Hva er førsteinntrykket av Anaheim Ducks fra campen?

- Det var gøy, mye aktivitet, mye trening. Scott Niedermayer var der, Ryan Getzlaf kom inn. Det var flere gamle spillere som hilste på i løpet av uken. Hyggelig hvis jeg gjorde et godt inntrykk, sier Solberg.

Til Karlstad i august

Og hvis noen fortsatt skulle være i tvil: Det blir Sverige, SHL og spill i Färjestad på Solberg kommende sesong.

- Jeg skal spille i Färjestad hvert fall én sesong. Det er alt jeg fokuserer på nå. Det ble slik jeg ønsket, sier den unge landslagsbacken.

1. august går flyttelasset fra Oslo til Värmland, Karlstad og hockeybyen der Färjestad har en sterk posisjon.

- Hvordan blir sommeren nå?

- Det blir å trene litt og ha litt ferie frem til jeg flytter. Jeg ser veldig frem til å komme i gang der borte og spille masse matcher.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form