Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 24, 2023

Sluttspilltro etter sesongbeste i skjebnekampen: - Bra timing!

Blir det sluttspillkos eller nedrykksdrama? Anført av en brennhet importrekke vant Ringerike Panthers den første av tre skjebnekamper - lørdag må Stjernen slås.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Dette var sjansen vi hadde. Vi visste vi måtte vinne. All in, sier Leonards Rimjans til nitten.no om torsdagens 6-2-seier i lokaloppgjøret mot Frisk Asker.

- Helt klart en av våre beste kamper denne sesongen. Kanskje den beste. Bra timing!

Latvieren får selv en stor del av æren for nettopp det med to scoringer og tre assists i rekke med Reid Petryk (tre poeng) og Johnny Corneil (fire poeng). Seks mål på 24 skudd!

- Frisk har gode forwards. Vi ønsket å ta ledelsen i kampen for å legge press på dem. Vi ventet at de ville gjøre det vanskelig for oss, men vi forsvarte oss bra. En solid kamp, sier Rimjans.

Fire poeng opp

Utgangspunktet foran de tre siste rundene var enkelt - og vanskelig - for Ringerike Panthers. Laget måtte hente inn sju poeng på Manglerud Star for å sikre den siste plassen i sluttspillet og unngå nedrykkskvalifiseringen.

Med gårsdagens seier og MS-nederlaget mot Storhamar, er avstanden nå fire poeng. Da MS har Ringerike på innbyrdes oppgjør (3-2 i kamper), må Ringerike ta minst fem poeng mot Stjernen og Lillehammer og håpe MS ryker mot topplagene Oilers og Vålerenga.

- Taper vi mot Stjernen, betyr ikke Lillehammer-kampen noe. Det blir det samme igjen på lørdag. Stjernen trenger også poengene for å få en god plassering i toppen, men vi må vinne. Det blir spennende, sier Rimjans.

MS-seieren mot Ringerike i Oslo 2. februar kan vise seg å bli helt avgjørende dersom Ringerike taper lørdag eller tirsdag. For Hønefoss-gjengen er det naturligvis enorm forskjell på kvartfinale og kamper for å unngå nedrykk.

- Kvalifisering betyr press og helt andre type kamper. Der møter man veldig motiverte lag som ønsker seg opp. Det kan bli stress. Sluttspill er mye morsommere med mye folk på tribunene og fine kamper å vise seg frem i, sier Ringerikes latvier som er inne i sin sjuende sesong i norsk hockey.

Favoritter?

Vurdert ut fra tabellen vil Manglerud Star eller Ringerike uansett være store favoritter til å sikre ny kontrakt gjennom niendeplassen på øverste nivå og rundt dobbelt så mange poeng som Grüner.

På nivå to innledet Nidaros play in med å slå Comet i Trondheim torsdag kveld mens Lørenskog reiser til Narvik for dobbeltkamp i helgen.

- Det er ikke noe vi tenker på nå. Her er det fullt fokus på Stjernen. Og siden MS har igjen to topplag, føler vi at vi har en sjanse, men Stjernen har gode forwards som skaper mye sjanser når de trenger mål. Jeg husker fortsatt en kamp mot dem forrige sesong der vi ledet 3-0 og tapte 7-6, sier Rimjans.

Manglerud Star-trener Marius Trygg sa følgende om sjansene for å ende på åttendeplass etter hjemmeseieren mot nettopp Ringerike tidligere denne måneden:

- Det er en sånn kamp der sesongen kan bli avgjort. Det var stor forskjell på to og null poeng der. Vi er ikke i mål, men Ringerike skal prestere godt for å ta oss igjen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form