Lukk søk

Landslaget

May 16, 2023

Skjebnekamp for Norge: - Bekymringen var der lenge før VM

Nøkkelkamp én endte med straffetap. Det øker presset på landslagsgjengen foran det meget viktige møtet med Slovenia tirsdag kveld.

Foto med tillatelse: Espen Schjølberg

I gruppe B har Norge nå kun Slovenia bak seg etter at Latvia mandag kveld slo Tsjekkia på hjemmebane i Riga. Slovenerne, som stiller uten Anze Kopitar, røk hele 7-0 mot Sveits før det ble 5-2-tap mot Canada.

Med norsk seier tirsdag ettermiddag, er forutsetningene gode for å holde Slovenia bak seg på tabellen. Med tap er Norge avhengige av poeng i møtene med Latvia, Tsjekkia, Canada og Slovakia.

- Slovenia er overkommelig og en enklere oppgave enn Sveits. Den kampen betyr mye og kan være en direkte forskjell på å holde plassen eller rykke ned, mener hockeyekspert Tor Nilsen.

Åpningsrot

Møtet med Kasakhstan lørdag ble omtalt som den store nøkkelkampen i VM for Norges del. Og nordmennene ledet både 2-0 og 3-1, men slapp inn enkle mål og røk på straffer.

Søndag ble det 3-0-tap mot Sveits. Er det grunn til bekymring?

- Bekymringen var der lenge før VM. Valget av landslagstrener må det kunne settes spørsmålstegn ved, mener Nilsen.

Før VM sa landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no at Norge ifølge rankingen skal slå både Slovenia og Kasakhstan samt spille jevnt med Latvia.

Nettopp Slovenia og Latvia, som har tapt mot Canada og Slovakia på hjemmebane, er motstandere i de to neste kampene som trolig blir helt avgjørende.

- Norge må bli bedre offensivt og overtallsspillet må opp mange hakk, mener Tor Nilsen.

Svensk interesse

Mandag skrev det svenske hockeynettstedet hockeynews.se at Brynäs er interesserte i Stavanger Oilers-spilleren Ludvig Hoff og Storhamars Eirik Salsten.

Sportssjef Johan Alcén bekrefter at klubben følger duoen. Ifølge Hamar Arbeiderblad må Salsten eventuelt kjøpes ut av kontrakten dersom han skal ende i svensk hockey og hos klubben som rykket ned fra SHL i vår.

- Første gang jeg så det var i går da jeg ble spurt av en kompis om jeg skulle til Brynäs, noe jeg stilte meg uforstående til. Etter det fikk jeg tilsendt artikkelen på nettet. Men jeg har verken fått noe tilbud eller hatt noe dialog med Brynäs. Det er selvfølgelig smigrende å lese at det er interesse for meg. Men per nå har jeg fullt fokus på VM og forholder meg til kontrakten med SIL. Så får vi se hva som skjer etter VM, sier Salsten til HA.

Norges gjenstående VM-kamper:

16.05 15:20 Slovenia - Norge, 3+ og Viaplay
17.05 15:20 Latvia - Norge, 3+ og Viaplay
20.05 11:20 Norge - Tsjekkia, 3+ og Viaplay
22.05 15:20 Canada - Norge, 3+ og Viaplay
23.05 11:20 Slovakia - Norge , 3+ og Viaplay

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form