Lukk søk

Landslaget

May 5, 2021

Skadet Karterud mister VM: - Jævlig kjedelig

Vålerengas Jørgen Karterud fikk seg en smell mot Sverige mandag, sto over kampen tirsdag og reiser i dag hjem fra VM-campen i Danmark.

- Jævlig kjedelig, sier Karterud til nitten.no onsdag morgen.

Halvveis ut i Norges første landskamp siden februar 2020 mandag fikk Karterud seg en smell og måtte forlate isen. Han håpet også tirsdag at ikke skaden skulle være alvorlig nok til å sette VM i fare, men nå er avgjørelsen tatt.

26-åringen blir ikke med videre for å kjempe om en plass i troppen som reiser til Riga, men forlater onsdag campen i København og flyr hjem til Norge.

- Det er VM jeg har hatt som mål og trent mot i lang tid. Utrolig kjedelig, sier Karterud.

1 kamp på 4 måneder

Før mandagens kamp i Malmö, hadde ikke Karterud spilt kamp siden 5. januar. Da noterte han én assist i 3-2-tapet mot Stavanger Oilers. Nå blir det nye måneder til neste match.

- Det har vært en spesiell sesong med korona. Jeg har ikke fått spilt kamp på fire måneder, så da er det jo jævlig typisk med en skade nå, sier en nedbrutt Vålerenga-spiller.

Petter Thoresen må dermed klare seg uten Karterud i de tre kommende kampene mot Danmark. Det norske landslaget fortsetter VM-oppkjøringen med kamper mot danskene 6, 12. og 13. mai før det er klart for avreise til Riga.

Pettersen inn

En av de som nå kommer inn i troppen, slik nitten.no tidligere har omtalt, er Mathias Emilio Pettersen. 21-åringen fra Stockton Heat i AHL blir et spennende bekjentskap i Latvia i mai og juni.

Norges Ishockeyforbund fortalte tidligere denne uken at også Ken André Olimb har sluttet seg til den norske VM-troppen. Også Jonas Arntzen, Jacob Lundell Noer, Max Krogdahl og Sondre Olden vil være tilgjengelige fremover.

- Vi har dialog med Michael Haga, Stefan Espeland og Mats Rosseli Olsen, som alle tre pleier skader på hjemmebane så lenge, fortalte sportssjef Petter Salsten mandag.

Foto med tillatelse: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form