Lukk søk

Landslaget

May 20, 2021

Skadet Bonsaksen: - Tyskland pleier å undervurdere oss

Førstkommende lørdag droppes pucken for Norges del mot Tyskland. Hofteopererte Alexander Bonsaksen mener Norge har god sjans til å få en bra start på VM.

Den rutinerte backen må stå over VM i Riga grunnet en hofteoperasjon. En operasjon som ikke kun la seg vente til etter VM forteller dem kommende VM-eksperten for Viasat til nitten.no

- Det var helt umulig å spille. Jeg spilte med skade nesten hele sesongen, og på slutten ble det bare mer smertefullt. Sportssjefen i min klubb KooKoo ønsket at jeg skulle vente til etter sesongen, men legen anbefalte å gjøre inngrepet så raskt som mulig. Og da hadde jeg ingen valg, forteller Liiga-proffen.

Gleder seg til å se Lesund

34-åringen har et år igjen av sin kontrakt i Finland og tar ingen sjanser med kroppen denne våren. Istedenfor skal den meriterte backen være VM-ekspert sammen med blant annet Lars Haugen, Roy Johansen og Patrick Thoresen. Sistnevnte takket nei til et VM-spill for å heller fokusere på en kommende OL-kvalifisering. Nå sitter Bonsaksen med en god følelse før lørdagens oppgjør mot Tyskland.

- Dette tror jeg blir bra. Sverige-kampene i oppkjøringen er det ikke noe vits å legge så mye i, og jeg synes vi har blitt bedre for hver kamp Norge har spilt.

Vålerenga-gutten er kjent for sin tøffe spillestil, og nå som den uteblir for hans del så gleder han seg til å se SHL-kometen Erlend Lesund med isbjørnen på drakta.

- Lesund har vært helt sheriff i SHL, så jeg gleder meg virkelig til å se han smelle på under årets VM. Taklingene hans i SM-finalen var så deilig å se. Nå må han gå foran og sette seg i respekt i VM også, forteller Bonsaksen.

«Bonsa» liker det han har sett av ungguttene så langt i oppkjøringen, og det ser ut som Norge har kommet seg greit igjennom sitt generasjonsskifte.

- Det ser uforskammede bra ut. Stabilt og godt. Miksen mellom de unge som har fått sjansen nå, og veteranene ser ut til å slått ut meget positivt.

Tyskland er ikke noe fyrverkeri av et lag

Tyskland er en motstander som passer Norge bra. Vi glemmer ikke 12-4 seieren i 2012, og seier på straffer i 2018.

- Tyskland pleier å undervurdere oss litt. Og det passer oss bra. Nå har de med en flere DEL-spillere, og vi må ikke tro at Tyskland er noe fyrverki av en lag. Men vi må opp på vårt øverste nivå for å slå dem.

Bonsaksen har allerede utpekt Erlend Lesund som Norges forsvarsminister i Latvia, men det er flere som må ta tak i det defensive i følge backen.

- Lesund og Holøs må nok spise mye istid. Her blir det snakk om opp mot 30minutter hver eneste kamp. Lesund blir nok en mer allround-back enn hva han er vant til i Rögle og SHL, samtidig som han må sette seg i respekt. Han kan ikke være knallhard i 30minutter. Det går ikke, fortsetter 34-åringen

- Ole Julian Holm er nykommer og bevisst at han er uredd med pucken. Det blir viktig. Østby i Oilers ser bedre ut enn tidligere også, pluss at han har størrelsen til å stå opp mot tunge tyskere.

Guttedrøm å få avslutte i VIF

Selv med kun et år igjen på kontrakten, så ønsker Bonsaksen å avslutte hjemme i Norge.

- Jeg ønsker å ha noen gode år i Norge før jeg legger skøytene på hylla. Så jeg spiller ikke ute til jeg er 40år, nei.

Vålerenga som er mest aktuelt?

- Det er jo en guttedrøm å få avslutte hjemme i VIF, men jeg holder døren åpen. Det handler om totalpakken som den kommende klubben kan tilby.

Nå ønsker den kommende Viasat-eksperten å blir rehabilitert fra sin hofte-skade og bli kvitt smertene.

- Det skal bli deilig å bli kvitt dette nå, og spille uten smerter igjen. Det er lenge sist, avslutter den tidligere VIF-backen.

Sendeplan for Norges kamper finner du her

Foto: Tillatelse fra Viasat - Rune Bendiksen/NENT Group


Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form