Lukk søk

1. divisjon

July 28, 2021

SHL-mester til Narvik: - En kanonsignering for oss

Nils Carnbäck har vunnet SHL og spilt Champions Hockey League. Nå flytter han til Narvik for å spille norsk 1. divisjon.

- Jeg har sett en del kamper, snakket med folk og føler dette er en kanonsignering for oss i 1. divisjon, sier Narvik-sportssjef André Lysenstøen til nitten.no.

Svenske Nils Carnbäck er kun 23 år, men har allerede spilt over 100 kamper i SHL for Växjö Lakers og Mora, vunnet den svenske ligaen og spilt 15 kamper i CHL. Men hvordan ender en slik spiller i norsk 1. divisjon?

- Vi la litt i potten for å få inn noen signaturspillere som skal bære laget vårt. For oss er dette en voldsomt bra spiller. Jeg syns det er veldig gledelig å se at en sånn type spiller har lyst til å komme til Norge, sier Lysenstøen.

Håper å re-starte

Carnbäcks karriere skjøt fart tidlig, men stoppet så noe opp etter to nedrykk med Mora og Karlskrona.

- Dette er en spiller som dukket opp tidlig for oss og var interessert i å komme hit for å re-starte karrieren litt. Etter en voldsomt god start fikk han det litt tøft. Det kan være mange grunner til det, det er vanskelig å si hva som har skjedd underveis, men det er ingen tvil om at Nils er en veldig god hockeyspiller, sier sportssjefen.

- Det handler om å spille på seg selvtillit. Man ser i Sverige at enkelte går rett opp i SHL og presterer, så går de ned til HockeyAllsvenskan og sliter. Nils hadde nok uflaks som gikk til Mora og rykket ned, han kom litt skjevt ut på den måten, så ble det Karlskrona og et nytt nedrykk. Da kommer man inn i en nedadgående kurve.

23 år gamle Carnbäck fra Göteborg har spilt de to siste sesongene i Karlskrona - sist i HockeyEttan. I fjor høst slet han med en skade før det ble 14 poeng på 26 kamper.

Opprykkstropp?

Den ferske sportssjefen har fått på plass en meget solid tropp i sommer der Joona Partanen, Marcus Nordlund, Connor Klees, Jørgen Kvål, Kristoffer Fayen-Vestavik er blant signaturene som har kommet på plass.

- Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått inn. Det var en tøff sommer med tanke på usikkerheten vi levde i, men vi signerte tidlig mange av de som ønsket å spille uansett divisjonsstatus. Så har vi en del yngre med høye ambisjoner som ikke fikk plass andre steder, sier Lysenstøen.

- Det skal holde til opprykk?

- Vi håper og tror det. Vi føler vi har to gode backpar pluss et ungt tredje backpar, to gode keepere bak Partanen og på løpersiden jobber vi med ytterligere to importer. Vi kommer til å bruke tid på å finne de riktige spillerne til riktig pris.

I en tøff 1. divisjon der Narvik, Lørenskog, Nidaros og Comet alle har høye ambisjoner, åpner åpner nordlendingene med dobbeltkamp hjemme mot Furuset 25. september.

- Med to trenere på heltid kommer vi til å legge til rette for at spillerne kan trene på morgenen i tillegg til kveldsøktene hvis de har mulighet til det. Det forventes at de som kan hvert fall er med et par dager i uken. Vi ønsker å utvikle oss både som lag og spillere, sier Narvik-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form