Lukk søk

Landslaget

March 6, 2022

«Shampo» om landslagsjobben: - Ikke noe for meg

Norges Ishockeyforbund finner ikke Petter Thoresens erstatter på Jordal. For Espen Knutsen er det uaktuelt å bli ny landslagstrener.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

«Shampo» er sjeldent tydelig i pressesonen etter tirsdagens nederlag mot Stavanger Oilers når stillingen som blir ledig etter VM i mai bringes på banen.

- Det blir en ledig landslagsj ...?

- Ja, nei, nei.

- Nei?

- Det er ikke noe for meg det. Jeg liker å ha noe å gjøre i hverdagen og det har du ikke på landslaget.

- Så hvis telefonen kommer er svaret nei?

- Ja, svarer «Shampo» på nitten.no-spørsmålet.

Hvem?

Det står i sterk kontrast til VG-saken fra 2008 med følgen tittel: «Shampo» vil bli landslagstrener.

- Hvis man satser videre i treneryrket, er landslaget kanskje det beste stedet man kan komme, sa den tidligere NHL-spilleren den gang.

Uttalelsen ble gitt i forbindelse med en firenasjonersturnering på Jordal der Knutsen var med som Roy Johansens såkalte «læregutt». 14 år senere er «Shampo» fortsatt å finne i Vålerenga-apparatet.

Etter den amputerte 19/20-sesongen, forlot han stillingen som sportssjef og assistenttrener for en helt ny rolle inn mot sponsorer, bedrifter og media. Da hadde 50-åringen 15 sesonger på rad bak seg som enten hovedtrener, assistent eller sportssjef i VIF.

I vinter tok han igjen steget opp som sjef i boksen da kompisen Kenneth Larsen ble sparket etter kun 21 seriekamper.

- Hvem bør bli ny landslagstrener?

- Oi, nei det har jeg ikke tenkt noe på, sier VIF-legenden.

Så ikke på feiringen

Tirsdag måtte Vålerenga innse at Stavanger Oilers kunne sikre seriemesterskapet med 6-4-seieren på Jordal. Den riktignok relativt beskjedne feiringen ute på isen fikk ikke «Shampo» med seg.

- Jeg så ikke på det, jeg. Jeg gikk inn i garderoben. Men det var bare et tidsspørsmål før det ville skje så det er bare å gratulere. De har vært det klart beste laget så langt, sier Vålerenga-treneren.

Etter en sterk periode ser Oslo-laget ut til å sikre seg fjerdeplassen, men med en rekke utsatte kamper og et knalltøft program er «Shampo» klar på at laget må få flere folk på beina de neste ukene.

- Vi spiller annenhver dag så og si ut sesongen. Da er vi nødt til å ha flere folk skal vi orke det kjøret. Jørgen Karterud begynner å nærmer seg, Villiam Strøm det samme mens det er usikkert enda med Colin Spaberg Olsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form